Εκδήλωση για τη Μικρά Ασία - Σμύρνη

id-kap-fpsl-00 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ιδρύματος "Ανδρέα Δ. Καψάλη" με θέμα: "Μικρά Ασία - Σμύρνη". Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν ταινίες μικρού μήκους για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και τη Σμύρνη. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε δύο μεγάλες οθόνες που είχαν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στον προαύλιο χώρο της οικίας της οικογένειας κ. Δημήτρη Καψάλη.

Το σημαντικότερο κομμάτι της εκδήλωσης, αποτελέσετε η ομιλία του καθηγητή της κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νεοκλή Σαρρή. Στην ομιλία του με θέμα "Μικρασιατικός πολιτισμός όσα λέγονται και όσα αποσιωπούνται" ο κύριος Σαρρής παρουσίασε γεωπολιτικά και κοινωνιολογικά στοιχεία εκείνης της περιόδου, αναλύοντας με κατανοητό τρόπο το πως οι λανθασμένοι χειρισμοί του ελληνικού Κράτους οδήγησαν στα γεγονότα που ακολούθησαν. Ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει πολιτικές επιλογές και χειρισμούς του τότε και του σήμερα, ιδιαίτερα σε κρίσιμα εθνικά θέματα όπως η Κύπρος.

Τον καθηγητή κύριο Νεοκλή Σαρρή προλόγισε η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, που με χοροδιδάσκαλο την κυρία Μαρίνα Χριστοφάκη και με συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας. Οι δεσποινίδες του Χορευτικού Τμήματος με τη ζωντάνια τους και την τεχνική τους κατάρτιση κέρδισαν τα ηχηρότερα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων!

Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν στην ιστορία και τον ευχαριστήριο λόγο του ιδρυτή του Ιδρύματος κυρίου Δημήτρη Καψάλη. Ακολούθησε δεξίωση.

 Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png