Η Ώρα της Γης. Για δεύτερη χρονιά φέτος στην Αίγινα.


Για δεύτερη χρονιά φέτος εορτάστηκε στην Αίγινα η "Ώρα της Γης". Πέρυσι η Αίγινα ήταν ο πρώτος δήμος στη Ελλάδα που επίσημα συμμετείχε στην Ώρα της Γης, μια παγκόσμια κίνηση για την προστασία του πλανήτη από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης. Χθες, πολλοί και μεγάλοι Δήμοι της Ελλάδας συμμετείχαν με διάφορες εκδηλώσεις σε αυτή τη δράση, όπως άλλωστε και το νησί μας.


Η ΜΚΟ "Χαρούμενος Πλανήτης" διοργάνωσε και φέτος το όλο εγχείρημα. Η ομάδα, όλοι εθελοντές, συγκεντρώθηκε λίγο μετά της οχτώ το βράδυ στην περιοχή της "Παναγίτσας", όπου ξεκίνησε και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της εκδήλωσης. Τα φώτα είχαν προγραμματιστεί να σβήσουν στις οχτώ και μισή και θα παρέμεναν σβηστά μέχρι της εννέα και μισή. Άλλωστε αυτός είναι και ο πυρήνας της εκδήλωσης σε όλο τον κόσμο: να παραμείνουν σβηστά τα φώτα για μία ώρα. Μία κίνηση που δημιουργεί "οικονομία στον πλανήτη", αλλά και εκπαιδεύει τους ανθρώπους να ξοδεύουν συνειδητά λιγότερη ενέργεια. Τα φώτα της παραλίας έκλεισαν στις 20:30 μ.μ. δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εξέλιξη του δρώμενου που ετοίμαζε όλες αυτές τις ημέρες ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ζακ Τεσόν μαζί με την ομάδα του. Για φέτος ο Ζακ Τεσόν δημιούργησε το Δέντρο της Ζωής, ένα δένδρο που προφανώς συμβολίζει την ίδια τη Γη και τα όσα συμβαίνουν σε αυτή από την επέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Η τροχήλατη κατασκευή του δένδρου έγινε για αυτή τη μία ώρα το επίκεντρο της εκδήλωσης, καθώς τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή, πότε στόλιζαν τα κλαδιά του δέντρου με φύλλα και πολύχρωμα πουλιά και πότε με σακούλες και πλαστικά.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στην παραλία της Αίγινας σήμερα το βράδυ. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να δώσουν φαναράκια σε όσους συμμετείχαν, που προσέδωσαν ατμόσφαιρα και συμπλήρωσαν το σβήσιμο του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πομπή που σχηματίστηκε, με αργό ρυθμό και κάποιες στάσεις έφτασε στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Εκεί διαβάστηκε μήνυμα από την "μητέρα Γη". Λίγο αργότερα την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.

Μετά της 21:30 και ενώ πλέον οι διακόπτες του ρεύματος άνοιξαν, στη σκηνή ανέβηκαν οι Picos, Apicos and the Pina Coladas, μουσικό συγκρότημα που με τους ζωντανούς του ρυθμούς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την Ώρα της Γης.

Η Ώρα της Γης γιορτάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο και στον Μεσαγρό και διοργανώθηκε από ομάδα κατοίκων της περιοχής. "Μαγική" χαρακτηρίστηκε η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι κάτοικοι του Μεσαγρού σήμερα το βράδυ. Το Aegina Portal κατέγραψε όλες τις εκδηλώσεις με πλούσιο φωτογραφικό και video υλικό, που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το υλικό βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png