"Εκπαίδευση και οικονομική ανάπτυξη". Από τον Μορφωτικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία παρουσίασε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης την Κυριακή το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Κεντρικός ομιλητής ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κυριάκος Παπαηλιού που ανέπτυξε το θέμα: Εκπαίδευση και οικονομική ανάπτυξη. Η επιλογή του θέματος είχε τη δική του επικαιρότητα, καθώς η ομιλία έγινε μία εβδομάδα μετά της Ευρωεκλογές, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πολλών συζητήσεων για την παιδεία. Ο κύριος Παπαηλίου παρουσίασε το Φιλανδικό μοντέλο της εκπαίδευσης που έχει άρικτη σχέση με την οικονομία, τις επιχειρήσεις και γενικά την παραγωγική διαδικασία, σε μια ευρωπαική χώρα που αποφάσισε να αναδιοργανώσει την οικονομία της, ρίχνοντας επίσης μεγάλο βάρος στην αναδιοργάνωση της παιδείας. Αυτό που σήμερα λέμε "Φιλανδικό Εκπαιδευτικό Μοντέλο". Στο video που ακολουθεί, αν και ο ήχος παρουσιάζει προβλήματα λόγω των συνθηκών, έχουμε καταγράψει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας.


Ο κύριος Παπαηλίου έκανε συγκρίσεις μεταξύ του Φιλανδικού και του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και εντόπισε τους τρόπους που τα προβλήματα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία της χώρας μας, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα και άλλους τομείς. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μουτσάτσος και μεταξύ άλλων παρευρέθη ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Θεοδόσης Σακκιώτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png