Εκδήλωση αφιερωμένη στο ποιητικό έργο του Βασίλη Κουμπενά.


Μια βραδιά τιμής, θύμησης και ποίησης, ήταν η χθεσινή εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Σημείο αναφοράς το ποιητικό έργο του ιατρού Βασίλη Κουμπενά. Η τιμητική εκδήλωση οργανώθηκε από το περιοδικό "Η Αιγιναία" και κεντρικός ομιλητής ήταν ο φιλόλογος κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε για το περιοδικό "Η Αιγιναία" ο κύριος Γιώργος Μπόγρης. Ο πρόωρος χαμός του Βασίλη Κουμπενά, συγκλόνισε το 1997 την κοινωνία της Αίγινας. Επιστήμονας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ιατρός στο Νοσοκομείο της Αίγινας, αλλά και μποέμ χαρακτήρας, είχε μόνο φίλους. Όλοι τον θυμούνται να μπορεί να συνδυάζει τη διασκέδαση με την συζήτηση, πότε στα "Περδικιώτικα" , πότε στου "Παναγάκη" τα απογεύματα, να μην αρνιέται τη φιλία του και την κουβέντα σε κανέναν. Κουβέντες με θέματα που άφηναν το μυαλό να αναπνεύσει, με το χαρακτηριστικό του μειδίαμα όταν η συζήτηση έφτανε σε αποτέλεσμα ή αντίθετα απομακρυνόταν από αυτό. Άλλωστε σημασία είχε η διαδρομή.


Το 1995 ο Βασίλης Κουμπενάς εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή η οποία είχε τίτλο "Φωτοβολίδες στο μαύρο του τηλεσκοπίου". Δύο χρόνια αργότερα ο Βασίλης Κουμπενάς φεύγει από τη ζωή. Αυτή η ποιητική του συλλογή έμελλε να είναι η τελευταία. Περιλαμβάνει 182 ποιήματα, τα οποία καλύπτουν μια περίοδο 25 ετών. Η συλλογή εκδόθηκε με δικά του έξοδα σε τριακόσια αντίτυπα. Σε αυτή τη συλλογή επιχείρησε μια κριτική προσέγγιση ο φιλόλογος κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος. Μαζί του πολλοί φίλοι του Βασίλη Κουμπενά, που μίλησαν για τον ίδιο, για το έργο του. Θυμήθηκαν, μοιράστηκαν αναμνήσεις. Αν και την ίδια χρονική στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλη εκδήλωση στο κέντρο της Αίγινας, η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου είχε γεμίσει από κόσμο. Από φίλους του Βασίλη Κουμπενά, από φίλους της ποίησης. Δυστυχώς μια εύλογη καθυστέρηση στην έναρξη της εκδήλωσης, την έκανε να συμπέσει με την έναρξη της συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αύρα.

Η χθεσινή τιμητική εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά. Κάτι επίσης που έγινε γνωστό χθες, είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα προς πώληση αντίτυπα της  ποιητικής συλλογής. Είναι τα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης καθώς δεν έχει γίνει επανέκδοση του ποιητικού έργου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png