Η διαδρομή των καλλιτεχνών. Ανακαλύπτοντας την τέχνη στα πιο καθημερινά σημεία της Αίγινας.


Όταν η τέχνη βγαίνει στο δρόμο πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όταν όμως μπαίνει στην καθημερινότητά τους αγκαλιάζει τις συνήθειες τους. Κάτι τέτοιο ισχύει και στη περίπτωση της "διαδρομής των καλλιτεχνών", μια διαδρομή που συνδέει μεταξύ τους σημεία γνώριμα και καθημερινά, οικεία και πολλές φορές αγαπημένα. Σαρανταέξι καταστήματα στο κέντρο του νησιού, φιλοξενούν από χθες το απόγευμα έργα καλλιτεχνών, έργα που καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας να τα ανακαλύψουν, να κλέψουν λίγες στιγμές από το χρόνο τους, να αποτελέσουν ένα σημειολογικό αντικείμενο διαφυγής από την ίδια την καθημερινότητα.


Η ιδέα και η υλοποίηση αποτελεί μια δράση στα πλαίσια του Aegina Fistiki Fest. Η γνωριμία με τη "διαδρομή των καλλιτεχνών" έγινε χθες το απόγευμα με σημείο συνάντησης το ξενοδοχείο Brown. Εκεί, καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους και όσοι επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο ξεκίνημα αυτής της πρωτότυπης διαδρομής, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό των διοργανωτών και του Δημάρχου της Αίγινας κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη, ξεκίνησαν μια βόλτα σε καταστήματα και άλλα σημεία που έφεραν έναν αριθμό και το σήμα του Aegina Fistiki Fest. Στην πραγματικότητα τα πρώτα έργα μπορούσε να τα δει κανείς στο ξενοδοχείο Brown: Γιάννης Μόραλης, Μαίρη Κρητικού, Γιώργος Αλυφαντής, Γιάννης Κλινάκης, Βένια Δημητρακοπούλου, Δανάη Στράτου, Κατερίνα Χιωτίδου.



Η διαδρομή περιλαμβάνει κάθε είδους κατάστημα, από ταβέρνες και bar, μέχρι οπωροπωλείο, μεζεδοπωλείο, κατάστημα ηλεκτρικών, κομμωτήριο και κάθε είδους εμπορικό κατάστημα που μπορεί να βρει κανείς στο κέντρο της Αίγινας. Τα έργα τέχνης είναι εκεί, περιμένουν κρεμασμένα σε τοίχους, σε προθήκες, σε βιτρίνες. Οι διοργανωτές μάλιστα έχουν τυπώσει και ένα έντυπο, πάνω στο οποίο είναι τυπωμένα αριθμητικά και τα 46 σημεία. Σε κάθε ένα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να ζητήσει να μπει μια σφραγίδα. Αν κάποιος συμπληρώσει 25 τουλάχιστον σφραγίδες, δηλαδή περάσει από όλα τα καταστήματα, μπορεί να μπει σε μια κλήρωση για ένα έργο του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη. Αν το δείτε σαν παιχνίδι θα εθιστείτε, αν το δείτε σαν περιπέτεια θα το απολαύσετε.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png