"Κυματισμοί". Τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής της Μάρως Κερασιώτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας.


Στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κολώνας, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής της Μάρως Κερασιώτη με τίτλο "Κυματισμοί". Η έκθεση συνεχίζει μία αξιόλογη παράδοση, που ξεκίνησε μία δεκαετία πριν από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας" και κεραμιστών του νησιού, στην οποία παρουσιάζονται σύγχρονα έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών της κεραμικής τέχνης.

Όπως εξήγησε η Μάρω Κερασιώτη μιλώντας στο Aegina Portal, η έκθεση αυτή ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν προσκεκλημένη σε ένα συμπόσιο κεραμικής που διοργανώθηκε στο νησί από την Θεοδώρα Χωραφά, κατά τη διάρκεια του μπάνιου της στην θάλασσα του νησιού, είδε αυτά τα φύκια με το ιδιαίτερο κυματισμό στο σχήμα τους, που της έδωσαν την έμπνευση:

"Μου φάνηκε σχεδόν αδύνατον να αιχμαλωτίσω αυτό που είδα με ένα φύκι. Προχώρησα σε ένα δεύτερο, σε ένα τρίτο και κάθε φορά έβρισκα καινούργιες λύσεις και καινούργια ευχαρίστηση στο να το φτιάχνω.

Μέχρι που κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι είχαν γίνει γύρω στα πενήντα και είχε έρθει ο καιρός να βγουν έξω, οπότε η πρόταση της Θεοδώρας Χωραφά να με φιλοξενήσει το Μουσείο, ήταν τόσο τιμητική και ενδιαφέρουσα, που "τσακίστηκα" να έρθω. Και είμαι πανευτυχής για αυτό το χώρο, ο οποίος έχει όλη τη μαγεία των εκθεμάτων και του χρόνου και της ιστορίας της Αίγινας, που έχει τέτοιο δέσιμο με την κεραμική.

Σήμερα συνεχίζεται μέσα από τους κεραμίστες της Αίγινας, που είναι ένας πολύ δραστήριος σύλλογος και προσπαθεί να αναβιώσει αυτή την αρχαία τέχνη, στη σημερινή της μορφή βέβαια. Νομίζω ότι η Αίγινα δικαιούται, να γίνει πάλι μία πόλη που να χαρακτηρίζεται από την κεραμική, γιατί στους αιώνες μέσα αυτό ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα".

Η έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και την ομάδα "Αίγινα και Κεραμική". Εντάσσεται στα πλαίσια της 11ης Γιορτής Φιστικιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png