Παραδοσιακές Γεύσεις - Σύγχρονες δημιουργίες

δεκαπέντε εκθέτες, μεγάλη η προσέλευση του κοινού.

laografiko-bazar-000 Με πολύ καλή ποιότητα εκθεμάτων από δημιουργούς και παραγωγούς του νησιού και με μεγάλη προσέλευση κοινού, συνεχίζεται η έκθεση που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας. Στην έκθεση που συμμετέχουν δεκαπέντε εκθέτες, παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, αλλά και έργων τέχνης που αποδίδουν ανάγλυφα τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δημιουργών της Αίγινας.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της έκθεσης αποτελεί η πληθώρα των υλικών που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί για να κατασκευάσουν τα εκθέματα τους, όπως γλυπτά σε παραδοσιακή μαυρόπετρα και πουρί της Αίγινας και διάφορα άλλα πετρώματα, πηλό, υφάσματα, ξύλο, μέταλλα ακόμη και παλιά σχεδόν άχρηστα αντικείμενα που στα χέρια του δημιουργού τους μετασκευάστηκαν σε έργα τέχνης.

Εντυπωσιακά τα κεντητά υφάσματα, αλλά και οι ζωγραφικές παραστάσεις που κοσμούν κάθε είδους αντικείμενο με συχνά θέματα από τη θάλασσα και εικόνες που έρχονται από τη λαογραφία της Αίγινας.

Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει μερικά από τα προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις της Αίγινας, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της αίθουσας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

<Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png