Ένας κύκλος πολιτισμού στην Αίγινα.


Εντυπωσιασμένη έδειξε ότι έμεινε μετά την επίσκεψη της στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, η ομάδα των Ευρωπαίων επισκεπτών, που με συνοδούς τους τις κυρίες Κατερίνα Κορέ και Ευαγγελία Γεωργατζή είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην πλούσια λαογραφία του νησιού. Η κυρία Κατερίνα Κορέ, είναι καθηγήτρια λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ η κυρία Ευαγγελία Γεωργατζή φιλόλογος και πρόεδρος της εταιρείας Νεοελληνικών και Ευρωπαϊκών Μελετών και Εκδόσεων. Οι δύο κυρίες και οι ομάδα των επισκεπτών από την Ευρώπη, συμμετέχουν σε έναν "κύκλο πολιτισμού" που λαμβάνει χώρα στην Αίγινα, αλλά έχει ως αντικείμενο την ιστορία και τον πολιτισμό όλης της Ελλάδας.


Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, αύριο θα γίνει μια διάλεξη για την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, αλλά και η παρουσίαση θεμάτων από τα ήθη - έθιμα και λαογραφικά στοιχεία των περιοχών που θα εξεταστούν Οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα έργα που έχουν γίνει με κοπανέλι, ενώ μετά το τέλος της ξενάγησης τους στο Λαογραφικό Μουσείο, η ομάδα πήγε στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Εκεί, η πρόεδρος κυρία Φλώρα Αλυφαντή τους υποδέχθηκε και μαζί με τις κυρίες του Συλλόγου τους παρουσίασε εργόχειρα και παραδοσιακές στολές.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png