Ο Καποδίστριας αυτοβιογραφούμενος. Εκδήλωση στην Κυψέλη για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.


Με κεντρικό ομιλητή των συγγραφέα κύριο Κώστα Σταμάτη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο εντευκτήριο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, η προγραμματισμένη εκδήλωση με τίτλο "Ο Καποδίστριας αυτοβιογραφούμενος". Ο κύριος Σταμάτης, παρουσίασε ένα μέρος από την αυτοβιογραφία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, παραθέτοντας στοιχεία για το ρόλο που διαδραμάτισε ως υπουργός του Τσάρου Αλεξάνδρου Γ', τη σχέση του με τη Φιλική Εταιρεία, το όραμα του για την αναβίωση του Ελληνισμού και τα βήματα για την οργάνωση του Ελληνικού Κράτους σε όλα τα τα δυνατά επίπεδα.


Η ομιλία τροφοδότησε τη συζήτηση που ακολούθησε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που είχε γεμίσει με την παρουσία του το χώρο του εντευκτηρίου. Ακούστηκαν ερωτήσεις, απόψεις, αλλά και τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, που έδειξαν ότι οι κάτοικοι της Αίγινας θυμούνται, μελετούν, σέβονται και θαυμάζουν την μεγάλη ιστορική μορφή. Σημαντική η παρέμβαση του πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Γιαννούλη, που παρέθεσε σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση κάποιες φορές οδηγήθηκε και στα Καποδιστριακά Κτίρια, την σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν και στον τρόπο που αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία της Αίγινας και του Ελληνικού Κράτους.


Την εκδήλωση που άνοιξε με το χαιρετισμό του προέδρου του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου κυρίου Γιώργου Μουτσάτσου, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή τους την πρωτοβουλία, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη Χατζίνα, ο δημοτικός σύμβουλος πρώην Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης που επίσης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και δεκάδες κάτοικοι της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png