Ομιλία του Μάνου Βενιέρη για τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'.


Το σκηνοθέτη και συγγραφέα κύριο Μάνο Βενιέρη φιλοξένησε ο Μορφωτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης το απόγευμα της Κυριακής στο εντευκτήριο του, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Το θέμα ήταν εξειδικευμένο, αφορούσε όμως μια σημαντική όσο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα: τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'. Το θέμα που ανέπτυξε ο κύριος Βενιέρης ήταν: "Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'. Εθνομάρτυρας; Μία μορφή αμφιλεγόμενη". Ο κύριος Βενιέρης έσπευσε από την αρχή να εξηγήσει του λόγους για του οποίους κάνει αυτή την ομιλία, αλλά και τη σχέση του με το θέμα: "Πλησίασα τον Γρηγόριο το 1982, που έγραψα ένα θεατρικό έργο και πρόσφατα, γιατί οι εκδόσεις Ακρίτας μου ανέθεσαν να γράψω μία μυθιστορηματική βιογραφία γύρω από τη ζωή του Πατριάρχη. Έσκυψα και μελέτησα τα του βίου του".

<
Ο σκηνοθέτης κύριος Μάνος Βενιέρης αποτύπωσε στην ομιλία του το αποτέλεσμα της έρευνας του, παρουσιάζοντας ανάγλυφα τη ζωή και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, ξεδιπλώνοντας κρυφές πτυχές του ρόλου του σε ιστορικά δεδομένα, σκιαγραφώντας το χαρακτήρα του Πατριάρχη με μοτίβο τις σκληρές συνθήκες μιας εποχής. Το αφηγηματικό χάρισμα του κυρίου Βενιέργη κράτησε καθηλωμένο το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μουτσάτσος, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Σάκης Σακκιώτης και Δημήτρης Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png