Βράβευση επιτυχόντων μαθητών της Αίγινας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών της Αίγινας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, είναι μια εκδήλωση η οποία είναι πλέον θεσμός και γίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από το Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης, με τη συμμετοχή του Δήμου της Αίγινας και με την εκπροσώπηση φορέων του νησιού από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, οι μαθητές που διακρίθηκαν με την είσοδο τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, τιμήθηκαν με έπαινο και δώρα που έχουν θεσπιστεί για αυτό το σκοπό.

Στο video που ακολουθεί οι ομιλίες των κυρίων Μπήτρου και Κουκούλη:

<
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της Κυψέλης κύριος Γεώργιος Μπήτρος. Ο κύριος Μπήτρος ανάμεσα σε άλλα τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για ένα μαθητή της Αίγινας να μπορεί να ξεπερνά τη λογική που κάποιες φορές υφέρπει σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του νησιού: "Ας τονίσουμε τη λέξη πείσμα, γιατί χρειάζεται να έχεις πείσμα, αρκετό μάλιστα, όταν από μικρά τα παιδιά και ιδιαίτερα στην επαρχία βομβαρδίζονται με αντιλήψεις και τσιτάτα του τύπου άμα μάθεις γράμματα, άμα περάσεις σε σχολή θα είσαι άνεργος, κακομοίρης, φτωχός, ανυπόληπτος, ενώ άμα μάθεις μια τέχνη πρόχειρα και χωρίς εξειδίκευση, χωρίς βασικές γνώσεις, στα αρπαχτά, θα τα κονομίσεις και θα μετράς. Χρειάζεται λοιπόν πείσμα και γερό χαρακτήρα, για να ξεπεράσεις όλα αυτά και όλους αυτούς που σε θέλουν κολλημένο στη γη της αμάθειας και της μη προσπάθειας για κάτι καλύτερο".

Στο video που ακολουθεί στιγμές από τις βραβεύσεις:

<
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο οποίος τόνισε ότι κάθε φορά που συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση, βλέπει με χαρά ότι όχι μόνο περισσότεροι μαθητές καταφέρνουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά να σημειώσουν και επιτυχία σε σχολές που παραδοσιακά θεωρούνται ως δύσκολες. "Εκτός από τα συγχαρητήρια που θα ήθελα να πω σε όσους πέτυχαν, θα ήθελα να πω ότι αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, εμείς, οι τοπική κοινωνία. Όπως η οικογένεια σας χαίρεται, έτσι και η μεγαλύτερη, η ευρύτερη οικογένεια, η τοπική κοινωνία, βλέπει, αντιμετωπίζει την επιτυχία σας με πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Διότι αυτές οι επιτυχίες κάνουν πλούσια την κοινωνία μας". Ολοκληρώνοντας παρακίνησε του νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων.

Στο video που ακολουθεί η ομιλία των κυρίων Παπαγεωργίου και Πούντου καθώς βραβεύσεις μαθητών:


Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών. Τους πρώτους μαθητές βράβευσε ο κύριος Κουκούλης, ενώ λίγο αργότερα ανέβηκε στο βήμα ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κύριος Κώστας Παπαγεωργίου για να συνεχίσει τις βραβεύσεις. Στην σύντομη ομιλία του ο κύριος Παπαγεωργίου είπε ανάμεσα σε άλλα: "Το μεγαλύτερο μέρος των συγχαρητηρίων ανήκουν σε εσάς. Εσείς ξενυχτήσατε, εσείς κοπιάσατε, εσείς δώσατε εξετάσεις, εσείς πετύχατε. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας για την ηθική συμπαράσταση και στους συναδέλφους καθηγητές, οι οποίοι μετέδωσαν τις γνώσεις και τα εφόδια για να πετύχετε. Κατακτήσατε μία από τις κορφές. Είναι πολλές οι κορφές και μπορώ να πω ακόμη και πιο δύσκολες".

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν:


Τον κύκλο των βραβεύσεων έκλεισε ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεταστέγαση του γυμνασίου που έφερε και το τέλος της διπλοβάρδιας. Μίλησε επίσης για τις παρεμβάσεις που έκανε ο Δημοτική Σχολική Επιτροπή και ο Δήμος της Αίγινας σε θέματα που αφορούν την ομαλότερη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα δώρα που προσφέρθηκαν στους μαθητές, ήταν μια προσφορά του Συλλόγου των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης ο πατέρας Ελεύθεριος Κουμασίδης, ερμήνευσε στο πιάνο κλασικά έργα. Η βραδιά έκλεισε με την ερμηνεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και με κεράσματα που υπήρχαν στο μπουφέ.





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png