Η γιορτή των κατηχητικών σχολείων Αίγινας - Αγκιστρίου.


Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά - μέλη των Νεανικών Συντροφιών και των Κατηχητικών  Σχολείων Αίγινας και Αγκιστρίου στην αίθουσα του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος. Η εορτή την οποία προετοίμαζαν  από καιρό οι κατηχητές και κατηχήτριες σε συνεργασία με τα παιδιά προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα στους παρευρισκομένους οι οποίοι από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Λεουσείου. Η προετοιμασία ήταν έκδηλη μέσα στην αίθουσα από τη διακόσμηση μέχρι και τη διαρρύθμιση των καθισμάτων και της αίθουσας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρη εορταστική ομιλία από τον πατέρα Δαμασκηνό Μούρτζη, σκέψεις, ποιήματα, τέσσερα θεατρικά σκετς και πολλά τραγούδια και κάλαντα από την παιδική χορωδία της Μητροπόλεως. Την εορτή έκλεισε ο υπεύθυνος των Κατηχητικών της Αίγινας αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις  ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. κ. Εφραίμ. Ακολούθησε διανομή αναμνηστικών ενθυμίων και κερασμάτων. Την εορτή παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Μπήτρος, ενώ τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας είχε η κ. Ελένη Αθανασοπούλου. Μετά τη γιορτή  στην είσοδο του Λεουσείου δημιουργήθηκε πολύ όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα με παρέες παιδιών που αντήλλασσαν ευχές, αστεία και πειράγματα μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο καλός καιρός διευκόλυνε τα παιδιά και τους γονείς του Αγκιστρίου να ταξιδέψουν μέχρι την Αίγινα για να συμμετάσχουν στην γιορτή. Κατά κοινή ομολογία από όσους παρακολούθησαν το εόρτιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, ήταν μία από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες εορτές των τελευταίων χρόνων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png