Αυθεντική αποκριάτικη ατμόσφαιρα στο καρναβάλι στου Μεσαγρού.


Ήταν ένα γεγονός που όσοι το έζησαν πέρυσι, περίμεναν φέτος να δουν την εξέλιξη του. Το καρναβάλι του Μεσαγρού όχι απλά εντυπωσίασε, αλλά κέρδισε και πάλι τις καλύτερες εντυπώσεις με την αυθεντικότητα και την αστείρευτη ενέργεια όσων συμμετείχαν. Το καρναβάλι και η αποκριάτικη παρέλαση του Μεσαγρού πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μετά την περσινή του επιτυχία και όπως όλα δείχνουν έγινε πλέον θεσμός. Οι διοργανωτές και όσοι συμμετέχουν σε αυτό είναι φανερό ότι έχουν μία πηγαία ανάγκη, αλλά και ταλέντο να δημιουργούν μια αυθεντική καρναβαλιστική εμπειρία, μακριά από οτιδήποτε στημένο. Το ζουν και κάνουν και τους άλλους να το ζουν μαζί τους! Το καρναβάλι του Μεσαγρού έγινε μια απόδραση στη χώρα της φαντασίας που όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το θέλει κανείς.

Στο video που ακολουθεί δείτε στιγμές από τους καρναβαλιστές πριν από το ξεκίνημα της παρέλασης:


Η αποκριάτικη παρέλαση του Μεσαγρού έγινε στην τοποθεσία "Γέφυρα" ακριβώς μπροστά από το κοινοτικό κτήριο. Αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρέλαση θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 1 το μεσημέρι, ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής έκανε του διοργανωτές να κινητοποιηθούν, καθώς από μια βλάβη δημιουργήθηκε διακοπή ρεύματος. Άμεσα τοποθετήθηκε γεννήτρια, ενώ το ίδιο γρήγορα έφτασε και το συνεργείο της ΔΕΗ που απεκατέστησε τη βλάβη. Παρά την αναμονή που κράτησε για περισσότερο από μία ώρα, φάνηκε ότι κανένας δεν ήθελε να φύγει, έτσι κι αλλιώς το κέφι παρέμενε στα ύψη!

Στο video που ακολουθεί το πρώτο μέρος της αποκριάτικης παρέλασης:


Η παρέλαση ξεκίνησε με τον Ζαν Ζακ Τεσόν και την ομάδα του, ενώ τα όσα ακολούθησαν ήταν ένα απίθανο παιχνίδι ανάμεσα στην επικαιρότητα, την πραγματικότητα του Μεσαγρού, τις παραδόσεις, την πολιτική. Η σάτιρα αποδείχθηκε το καλύτερο μέσο για να ξεκλειδώσουν τα συναισθήματα και η περιπαικτική διάθεση να μην ενοχλεί κανέναν. Μια μεγάλη παρέα οι κάτοικοι του Μεσαγρού, ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθένας προσέφερε ένα κομμάτι του εαυτού του. Οι φίλοι μεταξύ τους δημιούργησαν άρματα, του έδωσαν άρματα σατίρισαν μοιάζουν ενοχλητικά, αλλά και έβγαλαν στην επιφάνεια την ουσία όσων μας κάνουν να γελάμε. Και μάλλον αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτού του καρναβαλιού, κάνει τον κόσμο να γελά. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης και του παραδοσιακού γάμου, ειπώθηκαν τόσες πολλές ατάκες, έγιναν τόσα αναπάντεχα μικρά γεγονότα, που όσοι παρακολουθούσαν δεν μπορούσαν παρά να μην συμμετέχουν.

Στο video που ακολουθεί το δεύτερο μέρος της αποκριάτικης παρέλασης:


Τα άρματα που περνούσαν όπως τα λαμόγια, οι καρδιές, οι τσιγγάνοι, οι νοσοκόμες, οι ψαράδες, οι ναυαγοί, ο αγρότης μόνος ψάχνει, ο MoulaRossi και τόσα άλλα, είχαν ένα πηγαίο χιούμορ που παρέσυραν άμεσα τον κόσμο στη ροή της παρέλασης. Το ίδιο έγινε και με τον παραδοσιακό γάμο, το σπάσιμο των κανατιών και το κάψιμο του καρνάβαλου που σηματοδότησε και το τέλος της μεγάλης γιορτής στο Μεσαγρό. Η προσέλευση του κόσμου όπως και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να έχουν μέχρι και δικούς τους "τροχονόμους" , καθώς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έφταναν ως την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

το καρναβάλι του Μεσαγρού στις ενότητες που ακολουθούν:











Την διοργάνωση έφερε σε πέρας η Μ.Κ.Ο. Εργαστήρι της Αίγινας που με πολύ προσωπική δουλειά και με πολύ λίγα μέσα κατάφερε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο αποκριάτικο γλέντι. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης αξίζει να αναφερθεί ότι στους επισκέπτες του καρναβαλιού διατέθηκαν δωρεάν 2.000 σουβλάκια, ενώ το μεσαγρίτικο κρασί έρεε αύθονο. Η φιλοξενία ήταν όπως πάντα πολύ καλή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Α' Πειραιά κύριος Δημήτρης Καρύδης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσαγρού κύριος Νίκος Τζίτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης και εκατοντάδες επισκέπτες που διασκέδασαν μέχρι το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png