Ιστορίες του νερού - Προβολή ταινιών

water-00 Με τον τίτλο "Ιστορίες του νερού" πραγματοποιήθηκε χθες στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου εκδήλωση της Κινηματογραφικής Λέσχης του κινηματογράφου "Τιτίνα" σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν τέσσερις ταινίες: "Από τον Κόλπο του Κουρδιστάν, τα δάκρυα της Μεσοποταμίας" διάρκειας 55 λεπτών, "Το χωριό της ομίχλης" διάρκειας 10 λεπτών, "Ο ραβδοσκόπος της θάλασσας" διάρκειας 22 λεπτών και "Rain is falling" διάρκειας 13 λεπτών.
Οι ταινίες παρουσίασαν την στρατηγική σημασία του νερού στη διατήρηση των κοινωνιών, της οικονομίας και του πολιτισμού, αλλά και τις σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις που επισύρουν κυβερνητικές αποφάσεις και συμφέροντα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αν και αρκετές από τις εικόνες ήταν σκληρές, η επιλογή των ταινιών ισορροπούσε ανάμεσα στην απόγνωση, αλλά και την ελπίδα που μπορεί να επιφέρουν ευφυείς, απλές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png