Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση για το Ανοιχτό Σπορείο.


Κάθε χρόνο και καλύτερα, είναι η φράση που χαρακτηρίζει την προσπάθεια για τη διαφύλαξη των ντόπιων ποικιλιών, μέσα από τη διαδικασία του Ανοιχτού Σπορείου, που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αίγινα. Έτσι και φέτος στις αρχές της άνοιξης και παρά το κρύο και τον βροχερό καιρό, όσοι επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην ανταλλαγή σπόρων από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου, με σκοπό να δουν από κοντά και φυσικά να φυτέψουν σπόρους στην πρώτη φάση της διαδικασίας. Μετά το τέλος αυτής της πρώτης φάσης, οι σπόροι που έχουν φυτευτεί "υιοθετούνται" από όσους συμμετέχουν μέχρι να έρθει η ώρα να επιστραφούν τον Απρίλη στη γιορτή που θα γίνει και πάλι στον Πύργο του Μαρκέλλου.

Στο video που ακολουθεί το μέλος της ομάδας ΠΕΛΙΤΙ της Αίγινας Άρης Παύλος, μιλάει για τους σκοπούς της συγκέντρωσης:


Η όλη διαδικασία έχει εκπαιδευτικό, αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, αφού στοχεύει όχι μόνο στη γνωστοποίηση ενός μεγάλου προβλήματος που σχετίζεται με τη διατροφή μας, αλλά και στη ανάπτυξη πρακτικών με τις οποίες οι παραδοσιακοί σπόροι μπορούν να ανταλλαχθούν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και με αυτό τον τρόπο αφενός να διασωθούν και αφετέρου να αποτελέσουν μέρος των διατροφικών μας επιλογών για εκείνους που μπορούν να προχωρήσουν σε πιο συστηματική καλλιέργεια για τις ανάγκες της οικογένειας τους.


Την όλη εκδήλωση έφερε σε πέρας η ομάδα ΠΕΛΙΤΙ της Αίγινας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως είπε ο εκπαιδευτικός κύριος Άρης Παύλος οι εκδηλώσεις του ΠΕΛΙΤΙ για τη φετινή χρονιά γίνονται στη μνήμη του 17χρονου μαθητή Σταύρου Τσοτάκου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png