Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.


Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη, η Δοξολογία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Λίγο πριν, στο ναό έφτασαν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού στους οποίους απέδωσε τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική. Στη Δοξολογία επίσης παρευρέθηκαν οι σημαιοφόροι από τα σχολεία της Αίγινας, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.


Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κύριος Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα για την 25η Μαρτίου, την δυναμική του ελληνισμού λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της επανάστασης, ενώ η ομιλία του ολοκληρώθηκε με τη σύνδεση των ιστορικών στιγμών της με τη σημερινή πραγματικότητα και την επικαιρότητα της τελευταίας περιόδου.

Στο video που ακολουθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την εκπαιδευτικό κύριο Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο:


Μετά το τέλος της Δοξολογίας και του πανηγυρικού της ημέρας, ο κλήρος και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Ηρώο Πεσόντων στην παραλία της Αίγινας για το Τρισάγιο στη μνήμη των αγωνιστών και πεσόντων και για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png