Η Αίγινα για την Ώρα της Γης. Υπό το φως των κεριών σε λιμάνι και Αφαία.


Με το σβήσιμο των φώτων για μία ώρα στην παραλία της Αίγινας και στον Ναό της Αφαίας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης στις οποίες συμμετείχε και φέτος η Αίγινας. Μία συμβολική κίνηση που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στις κλιματικές αλλαγές και στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Φέτος στην παραλία της Αίγινας δεν έγινε κάποια εκδήλωση όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα φώτα έκλεισαν και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας μαζί με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου έκαναν μια βόλτα με φαναράκια στη παραλία που κατέληξε στον Άγιο Νικόλαο. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περιοχή του Ναού της Αφαίας.


Νωρίτερα σήμερα η Μ.Κ.Ο. "Εργαστήρι της Αίγινας" σε συνεργασία με φορείς του νησιού και εθελοντές, πραγματοποίησαν μια σειρά εκδηλώσεων, που έλαβαν χώρα σε όλη την Αίγινα και είχαν ως στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, την παρουσίαση παραδοσιακών τεχνικών, αλλά και τη γνωριμία με πράγματα που δεν υπάρχουν στην καθημερινότητα μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς του νησιού, στους εθελοντές και φυσικά στη Μ.Κ.Ο. "Εργαστήρι της Αίγινας", που αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για να γίνουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις.


Η ημέρα ξεκίνησε στην παραλία του Μαραθώνα, όπου σε συνεργασία με τον τοπικό Εξωραϊστικό Σύλλογο διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών παιδιών το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε δίπλα στη θάλασσα, στο προαύλιο της εκκλησίας, στο ποτάμι και τελικά κατέληξε σε ένα χωράφι όπου τα παιδιά με τη συμβολή των μεγαλυτέρων έμαθαν να φυτεύουν πατάτες, αλλά και να βρουν το θησαυρό μέσα στη γη κερδίζοντας δώρα. Αργότερα όσοι το επιθυμούσαν έκαναν μια βόλτα μέχρι τη Μονή με τα παραδοσιακά σκάφη και ανακάλυψαν την ομορφιά του νησιού και το καταφύγιο αγρίων ζώων.


Παράλληλα στην Κυψέλη υπήρχε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας από τη Βασιλική Ταντάουι και τον Θανάση Μόκα στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, ενώ την ίδια ώρα στο Μεσαγρό βρισκόταν σε εξέλιξη ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής για μικρούς και μεγάλους με τον κύριο Γκαρή και την κυρία Χωραφά να δείχνουν το δρόμο σε δημιουργίες από πηλό. Στο κέντρο της Αίγινας υπήρχαν δύο ακόμη εκδηλώσεις: παρουσίαση και κατασκευή ηλιακών ρολογιών από το "Εναρμόνιο" και τον κύριο Γρηγόρη Μαλτέζο στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου και παρουσίαση για το σπίτι του Ροδάκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας από τον κύριο Νεκτάριο Κουκούλη. Τέλος όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν βόλτα με άλογα και άμαξα σε όμορφα σημεία της Αγίας Μαρίνας.

Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τρεις από τις σημερινές εκδηλώσεις:

{tab=Έκθεση Φωτογραφίας} {tab=Αγγειοπλαστική} {tab=Κρυμμένος θησαυρός}







Σύντομα περισσότερες φωτογραφίες και videos σε θεματικά αφιερώματα από τις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης στην Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png