Η "Ανάδυση" στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.


Για φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας υποδέχεται στο εντευκτήριο του τη Στέγη αυτόνομης διαβίωσης και αποκατάστασης Αυτιστικών Παιδιών "Ανάδυση". Οι κυρίες του Συλλόγου είχαν φροντίσει ώστε τα παιδιά που θα βρίσκονταν σήμερα μαζί τους να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα, με μουσική, χορό, αστεία και φυσικά τους απαραίτητους μεζέδες. Άλλωστε από πέρυσι τα παιδιά ήταν πολύ συγκεκριμένα στο τι ήθελαν να ακούσουν, ο Στέλιος μάλιστα έφερε μαζί του και τα cds του με το "ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας". Δεν χρειάστηκαν όμως καθώς η Σοφία και ο Νίκος βρίσκονταν εκεί με τα μουσικά τους όργανα και στις παραγγελιές δεν χάλασαν το χατήρι κανενός!


Το χορό διαδέχθηκαν τα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Συλλόγου, αλλά και το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών. Η κυρία Ανθίππη Γελαδάκη μιλώντας για τη σημερινή γιορτή, ευχαρίστησε το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας γιατί όπως είπε τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Τόνισε ότι αυτό το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών της "Ανάδυσης" μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όσο μικρό και αν είναι, είναι πολύ σημαντικό για την ίδια και όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην "Ανάδυση". Η κυρία Γελαδάκη σημείωσε ότι η "Ανάδυση" είναι ανοιχτή σε τέτοιου είδους προσκλήσεις από φορείς του νησιού, επαναλαμβάνοντας ότι αυτές βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των μελών της. Τέλος μας ενημέρωσε ότι για φέτος το καλοκαίρι θα να φιλοξενήσουν δωρεάν στις εγκαταστάσεις της άπορα παιδιά από όλη την Ελλάδα, σε δεκαπενθήμερα ξενοιασιάς και διακοπών δίπλα στη θάλασσα.


Ενθουσιασμένες ήταν και οι κυρίες του Συλλόγου, που είδαν και φέτος τα παιδιά να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα τους, ενώ η πρόεδρος κύρια Φλώρα Αλυφαντή, είπε ότι "νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν  και ελπίζουμε και του χρόνου να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε αυτή τη γιορτή". Το ίδιο χαρούμενη και ικανοποιημένη μίλησε και χόρεψε με τα παιδιά και η κυρία Σοφία Γιαννούλη Πετρίτη, που φέτος εκτός από δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας φέρει και την ιδιότητα της Δημοτικής Συμβούλου.

Τα παιδιά της "Ανάδυσης" μετά το τέλος της γιορτής πήραν και πάλι το δρόμο της επιστροφής μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους και τους φροντίζουν καθημερινά με σχέσεις μια μεγάλης οικογένειας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png