Ο Ελαιώνας της Αίγινας

eleonas-00 Μία σημαντικότατη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, με τίτλο "Ο Ελαιώνας της Αίγινας". Η αξία της εκδήλωσης βρίσκεται στο γεγονός, ότι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και άνθρωποι που έχουν κάνει έρευνα για την συγκεκριμένη περιοχή παρουσίασαν πρωτόλειο υλικό, για ένα θαύμα της Φύσης που αν και βρίσκεται "δίπλα μας" έχει καταφέρει να προστατεύσει το "περιεχόμενο" του, τουλάχιστον για 2.500 χρόνια.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γεώργιος Μπόγρης συνδέοντας τη φυσική αξία και ομορφιά του Ελαιώνα της Αίγινας με την επικαιρότητα και τα όσα τραγικά συνέβησαν λόγω των πυρκαγιών στην χώρα τις προηγούμενες μέρες. Ακολούθως τον λόγο πήρε η κα Ειρήνη Βαλλιανάτου, Διδάκτωρ Βιολογίας - Συστηματικός Βοτανικός Φυτοκοινωνιολόγος. Η κυρία Βαλλιανάτου στην εισήγηση της που είχε θέμα "Χλωρίδα και βλάστηση της Αίγινας" έκανε μια εκτενή αναφορά στους εξελικτικούς μηχανισμούς που διαμόρφωσαν την χλωρίδα της Αίγινας όπως την γνωρίζουμε, ενώ παρουσίασε λιγότερο γνωστά είδη και τις περιοχές που αυτά φύονται.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Φωτεινή Βαλωμένου, Δασολόγος M.Sc. Η ομιλία της είχε θέμα "Φυσικό Περιβάλλον της Αίγινας".
Ακολούθησε μία multimedia παρουσίαση του Ελαιώνα της Αίγινας, με τη "ματιά" και την στοχαστική διάθεση των εκπροσώπων της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία εξαιρετική ταινία - ντοκιμαντέρ, που βοήθησε όλους μας να ανακαλύψουμε κρυφές πτυχές του Ελαιώνα της Αίγινας, αλλά και να θαυμάσουμε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της Φυσικής ομορφιάς, αλλά και του απόηχου της Ιστορίας που φθάνει με αμείωτη δύναμη μέχρι τις μέρες μας.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png