Ομιλία του κυρίου Σπύρου Νικολόπουλου στο Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης.


Με ένα θέμα το οποίο δεν είναι και τόσο συνηθισμένο στο βήμα των διαφόρων εκδηλώσεων και ομιλιών, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, πραγματοποίησε μία ακόμη εκδήλωση χθες Κυριακή στο εντευκτήριο του. "Οι γηγενείς Αιγινήτες ή οι έποικοι ενοχοποιούνται περισσότερο για την υποβάθμιση της Αίγινας;" ήταν το θέμα που ανέπτυξε με την ομιλία του ο δημοσιογράφος κύριος Σπύρος Νικολόπουλος. Σκοπός της ομιλίας, όπως ο ίδιος είπε, ήταν μετά το τέλος της να ανοίξει ένας διάλογος, με την παρουσίαση των απόψεων του κοινού. Τον κύριο Νικολόπουλο παρουσίασε ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μουτσάτος.


"Το θέμα είναι ποιοι ενοχοποιούνται περισσότερο για την υποβάθμιση της Αίγινας τα τελευταία χρόνια, αν δεχθούμε ότι υπάρχει υποβάθμιση. Οι ντόπιοι ή οι έποικοι, δηλαδή οι ξένοι, θα επιμένω να λέω ξενοκαρφίτες αν αυτό ικανοποιεί κάποιους." Έτσι ξεκίνησε η ομιλία του κυρίου Νικολόπουλου και συνέχισε παρουσιάζοντας βιωματικά στοιχεία από την επαφή του με την Αίγινα, αλλά και παραδείγματα άλλων. Παρέθεσε τις επιλογές τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσων και εκείνων που αγάπησαν το νησί και αποφάσισαν να μείνουν εδώ, αλλά και εκείνων που την "ξεζούμισαν" προσπαθώντας να καρπωθούν οικονομικά οφέλη. Παρουσίασε επίσης τους τρόπους με τους οποίους οι "έποικοι", επηρέασαν κάποιους από τους μόνιμους κατοίκους, ενώ έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες τακτικές επιχειρηματιών, που λειτούργησαν αρνητικά στην τοπική οικονομία και στη φήμη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.


Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε συζήτηση με αρκετές προεκτάσεις και απόψεις γύρω από το θέμα. Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Σάκης Σακκιώτης, Δημήτρης Μούρτζης, Φίλιππος Τζίτζης, Φίλιππος Χατζηπέρης, Ανδρέας Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαθέος κύριος Δημήτρης Κασιμάκης, εκπρόσωποι φορέων και φίλοι του Συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png