Ομιλία του κυρίου Φίλιππου Χατζηπέρη από το Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης.


Με θέμα: "Ο ρόλος του πολίτη στη χρηστή διοίκηση και η ανάπτυξη της Αίγινας", ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Χατζηπέρης, παρουσίασε τις θέσεις του για το περιβάλλον στα αυτοδιοικητικά ζητήματα του νησιού, αλλά και τα τα προβλήματα που προέρχονται από το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον. Ο κύριος Χατζηπέρης ανάμεσα σε άλλα είπε: "Η αναπτυξιακή πορεία της Αίγινας υπήρξε απειθάρχητη, με συνέπεια να παρουσιάζει μία εικόνα που δεν την τιμά. Η απώλεια του νησιωτικού της χαρακτήρα σε συνδυασμό με την απαξίωση του νόμου, μας έχουν οδηγήσει στο σημείο να μιλάμε για κατάντια. Το γεγονός έχει προβληματίσει κάποιους σκεπτόμενους πολίτες του νησιού εδώ και δεκαετίες". Ο κύριος Χατζηπέρης περιέγραψε το σκοπό της ομιλίας του λέγοντας: "Σκοπός μας είναι να επισημάνουμε και να προτείνουμε λύσεις για να βοηθήσουμε το νησί να επανέλθει στην κανονική του πορεία, της προόδου και της ανάπτυξης. Τα αίτια της υποβάθμισης της Αίγινας είναι σε όλους μας γνωστά, αλλά δεν θέλουμε να τα συζητάμε γιατί μας βολεύει να τα θεωρούμε ταμπού".


Ο δημοτικός σύμβουλος κύρος Φίλιππος Χατζηπέρης έκανε λόγο για τους ρόλους των κατοίκων της Αίγινας και τους τρόπους με τους οποίους σύμφωνα με την εισήγηση του θα μπορούσαν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά. Παρουσίασε επίσης τους λόγους που είχε δημιουργηθεί πριν από δέκα χρόνια το "Συμβούλιο Πολιτών Αίγινας" και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί "την πρόταση μου ώστε να αρχίσει η αναβάθμιση του Δήμου μας και της κοινωνίας του και να αλλάξει πορεία προς τη γενική ανάπτυξη κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική". Αναλυτική η εισήγηση του κυρίου Χατζηπέρη στο video που συνοδεύει το άρθρο. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Σάκης Σακκιώτης, Ανδρέας Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Βασίλης Μουσουλέας, η κυρία Τζένη Μαρμαρινού από το Σύλλογο του "Αγίου Λεοντίου" και μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου της Κυψέλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png