Η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα.


Ο καιρός, που ευτυχώς άλλαξε προς το καλύτερο λίγες ώρες πριν την έναρξη των τιμητικών εκδηλώσεων για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, βοήθησε να πραγματοποιηθεί τόσο η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, η μαθητική παρέλαση των σχολείων του νησιού, αλλά και οι παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της Αίγινας. Στο Μητροπολιτικό ναό όπου έγινε η δοξολογία και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, χοροστάτησε κατά τη θεία λειτουργία που προηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι σημαιοφόροι των σχολείων της Αίγινας, καθώς και ο Δήμαρχος Αίγινας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και φυσικά πλήθος κόσμου.


Λίγο μετά της έντεκα το πρωί, στην Πλατεία Εθνεγερσίας, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση των στεφάνων από τις Αρχές, τους συλλόγους και τη μαθητική κοινότητα του νησιού, ενώ πριν είχε ψαλεί Τρισάγιο. Τις τιμητικές εκδηλώσεις συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική, που έδωσε και φέτος ένα ξεχωριστό τόνο. Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μετά το τέλος της οποίας  τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και των  Μορφωτικών  - Πολιτιστικών  Συλλόγων Κυψέλης και Βαθέος, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς στο χώρο μπροστά από το Δημαρχιακό κτήριο.


Με λαμπρότητα και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία και παρέλαση των μαθητών, εορτάστηκε και στην Κυψέλη η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png