Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αίγινα.

Η ηλιόλουστη ημέρα και η μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και παραθεριστών που αποφάσισαν να περάσουν το τριήμερο στην Αίγινα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου που κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση το πρωί της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί όπως κάθε χρόνο η δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του νησιού στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ Στενάκης. Τιμές κατά την είσοδο των επισήμων στη Μητρόπολη της Αίγινας απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική που έδωσε τον εορταστικό ρυθμό της ημέρας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που ακολούθησαν.  Μετά το τέλος της δοξολογίας οι επίσημοι, ο κλήρος και ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην μνημείο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Εθνεγερσίας για την κατάθεση των στεφάνων.

Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε στο Ηρώο Πεσόντων. Η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας έγινε από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κύριο Διονύσιο Καλαμάκη. Το θέμα του λόγου του ήταν "Η συμβολή της Αρχαίας Ελλάδας στον αγώνα του 1821" και μπορείτε να τον δείτε στο video που ακολουθεί:

Η τελετή ξεκίνησε με την τρισάγιο δέηση που έψαλε ο κλήρος του νησιού. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός κύριος Θεόδωρος Λορέντζος, ο οποίος ήταν και ο τελετάρχης των εκδηλώσεων, ζήτησε να ξεκινήσει η κατάθεση των στεφάνων από από τους φορείς, τα κόμματα, τα σώματα ασφαλείας, τους συλλόγους και τη μαθητική κοινότητα της Αίγινας. Η τελετή της κατάθεσης στεφάνων ξεκίνησε με το δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκης Σακκιώτη. Θερμά χειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρακολούθησε την κατάθεση η μαθητική κοινότητα της Αίγινας. Για την αντιπεριφέρεια νήσων κατάθεσε στεφάνι ο κύριος Παναγιώτης Βουδούρης. Η κατάθεση στεφάνων ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τoν Εθνικό Ύμνο.

την κατάθεση στεφάνων εδώ.


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την τελετή κατάθεσης στεφάνων:

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αίγινας, οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φορέων του νησιού παρακολούθησαν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το κτήριο του δημαρχείου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του δρόμου και από εκεί παρακολούθησε και χειροκρότησε τους μαθητές από τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια, καθώς και από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ.



Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρέλαση στην παραλία της Αίγινας και τους παραδοσιακούς χορούς:

Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις στην παραλία της Αίγινας ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς για τους οποίους είχαν φροντίσει και φέτος τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Μορφωτικών Συλλόγων Βαθέος, Κυψέλης και του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

τους παραδοσιακούς χορούς εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png