Εκπροσώπηση Δήμου Αίγινας στην Αίθουσα Τέχνης "Χρήστος Καπράλος" στο Αγρίνιο.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
O δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Οικονόμου παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του Λευκώματος "Γλυπτοθήκη Χρήστου Καπράλου", το Σάββατο στο Αγρίνιο, προσκεκλημένοι από την κυρία Σούλη Καπράλου, σύζυγο του Χρήστου Καπράλου. Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε στην Αίθουσα Τέχνης  "Γλυπτοθήκη - Χρήστος Καπράλος", ένα σύγχρονο κτήριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή έργων του αείμνηστου καλλιτέχνη. Πρόκειται για έργα της περιόδου 1930 - 1954, αποτελούμενη από 60 έργα μικρού και μεγάλου μεγέθους, που διακρίνονται για την πλαστική αλήθεια και την εσωτερικότητα των μορφών τους.

Ανάμεσά τους, βρίσκεται η εμβληματική μορφή της "Μάνας", έργο  του γλύπτη. Για το λεύκωμα μίλησαν οι: κ. Νικόλαος Στεφάνου, ζωγράφος - σκηνογράφος, κ. Τάσης Παπαϊωάννου, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π. και Δρ. Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης και αποτελεί έκδοση του Δήμου Αγρινίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png