Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών Αίγινας...

Σημειώνοντας επιτυχία πέρα από κάθε πρόβλεψη, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών Αίγινας το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και το Δήμο Αίγινας. Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ ο κόσμος που το παρακολούθησε ήταν ακόμη περισσότερος, καταλαμβάνοντας κάθε σημείο στην περίμετρο του Αγίου Νικολάου, όπου υπήρχε η δυνατότητα να δει τη σκηνή. Η δεύτερη ημέρα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς παρουσιάστηκαν και χορευτικά τμήματα που ήρθαν για αυτό το σκοπό στο νησί. Χθες χορούς παρουσίασαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυψέλης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού και το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών "Δρώμενα".

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η κυρία Πέπη Χατζηθεοδώρου η οποία είναι και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος χορού του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας". Η ίδια προέρχεται από το Θέατρο ελληνικών χορών "Δόρα Στράτου", με μεγάλη εμπειρία και γνώση εδώ και τέσσερα χρόνια διδάσκει στα παιδιά και τους ενήλικες του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορών ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες από τη 2η ημέρα του φεστιβάλ εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png