Τα παιδιά της Αίγινας εξακολουθούν να μαγεύονται από το θέατρο σκιών.

Τα παιδιά της Αίγινας εξακολουθούν να μαγεύονται από το θέατρο σκιών και να μπορούν να ονειρεύονται με τους ήρωες του "Καραγκιόζη". Αυτό φάνηκε για μία ακόμη φορά στη χθεσινή εκδήλωση που αφορούσε παράσταση από το θέατρο σκιών "Αθανασίου" στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Ανάμεσα σε παιχνιδομηχανές, video games και όλες τις άλλες επιλογές της εποχής, τα παιδιά του νησιού φαίνεται ότι έχουν αφήσει μία γωνία και μάλιστα μεγάλη, για θρυλικούς ήρωες όπως είναι ο Χατζηαβάτης, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σιορ Διονύσιος, η Αγλαΐα, ο Πιτσικόκος και τόσοι άλλοι, που κράτησαν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς θεατές και τους γονείς τους. Αν μάλιστα κρίνουμε από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των παιδιών, αυτή η μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας θα εξακολουθεί να υπάρχει, ευτυχώς, για πολλά - πολλά χρόνια.

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας, παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών στον Ε.Ο.Π, σε σχολεία και κατασκηνώσεις. Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλς και έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ο θίασος δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με δήμους, συλλόγους και κατασκηνώσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png