Έκθεση χειροποίητων και παραδοσιακών προϊόντων στο Λαογραφικό. Από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου...

Τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητων και παραδοσιακών προϊόντων έγιναν χθες το βράδυ Λαογραφικό Μουσείο. Πρόκειται για μία έκθεση που συμμετέχουν δημιουργοί από την Αίγινα και τα εκθέματά τους αποτελούν κάθε χρόνο μία ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες της. Η έκθεση, που έχει γίνει θεσμός, φιλοξενεί διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα τα οποία είναι όλα χειροποίητα, όπως άλλωστε και τα κοσμήματα, τα παραδοσιακά γλυκά, τα ποτά, ζυμωτό ψωμί και τόσα άλλα.

Την έκθεση διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων, αφορά μία προσπάθεια που σχετίζεται με τη διατήρηση της παράδοσης, με γνώση που περνάει από γενιά σε γενιά. Η έκθεση έχει διπλό σκοπό, καθώς από τη μία τα έσοδα θα βοηθήσουν το Λαογραφικό Μουσείο να αντιμετωπίσει τις δαπάνες του και από την άλλη δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους, έχοντας και οι ίδιοι μια οικονομική ενίσχυση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές όλων των προϊόντων είναι πραγματικά χαμηλές και προσιτές για όλα τα βαλάντια. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου και παραμένει ανοιχτά το πρωί από τις 10:30 μ.μ. - 13:30 και το απόγευμα από τις 18:30 - 21:00.

Δείτε φωτογραφίες από


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png