Πέρδικα. Η ξεχωριστή καλοκαιρινή επιλογή, ακόμη πιο όμορφη με τις παρεμβάσεις του συλλόγου "Άγιος Σώστης"..

Πρόκειται για ένα από τα πιο αυθεντικά σημεία του νησιού. Το λιμάνι, η παραλία και η ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας, παραμένει η ενδεδειγμένη επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές ή σύντομες μικρές αποδράσεις. Οι κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού φροντίζουν πολύ για αυτό. Κάθε ένας από το δικό του πόστο, βοηθά ώστε η Πέρδικα να παραμείνει αυτό που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των επισκεπτών του νησιού. Ο Σύλλογος του "Αγίου Σωστή" συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια, με συνεχείς παρεμβάσεις, καθαρισμούς, βελτιώσεις, καλλωπισμό σημείων ρέμβης, προστασία του περιβάλλοντος και πολλά - πολλά ακόμη. Τα πάντα δραστήρια μέλη του Συλλόγου, πρόσφατα δημοσίευσαν έναν κατάλογο με τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει το τελευταίο διάστημα.


Για το θέμα ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Αλέκο Βασιλείου και την υπεύθυνη επικοινωνίας κυρία Στέλλα Τρίμη να μας μιλήσουν για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν μία από τις πιο χαρισματικές τοποθεσίες χαλάρωσης και διασκέδασης, την Πέρδικά. Δημοσιεύουμε επίσης το Δελτίο Τύπου με τις παρεμβάσεις του Συλλόγου:

Ο Περιβαλλοντικός  και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας "Άγιος Σώστης" με χαρά ενημερώνει για τις ενέργειες και εργασίες που ολοκληρώθηκαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα:

Φύτεμα 10 αλμυρικιών στην αμμουδιά και περίφραξη αυτών με πλέγμα για προστασία  από τον αέρα και τα ζώα της περιοχής. Αγορά  λάστιχου 50 μ για το πότισμα των δενδρυλλίων αυτών.


Καθαρισμός  και κλάδεμα όλων των δέντρων και θάμνων που βρίσκονται στα κηπάκια της Γλύστρας και στο περιφερειακό δρόμο του Αγίου Σώστη.

Ασβέστωμα του  μαντρότοιχου από την καφετέρια  «ΕΡΜΗΣ» μέχρι τέλους του δρόμου της παραλίας και τοποθέτηση ενός δοχείου απορριμμάτων δίπλα  στα  παγκάκια.

Ασβέστωμα του  μαντρότοιχου του περιβολιού στη  πλαζ της αμμουδιάς.

Ελαιοχρωματισμός  και επισκευή των καθιστικών στη  πλαζ της αμμουδιάς και του  παραλιακού δρόμου του Ναυτικού Οχυρού.

Γενικός καθαρισμός της πλαζ από φύκια και λοιπά  απορρίμματα.

Καθαρισμός  της ακτής Ναυτικού Οχυρού και  από την πλαζ της αμμουδιάς  μέχρι τον κάβο, από μπουκάλια, τενεκεδάκια, καδρόνια, κλπ, καθώς και  από διάφορα σκουπίδια που  υπήρχαν στον παραλιακό δρόμο  του Οχυρού.

Τοποθέτηση  μιας ανοξείδωτης σκάλας στο βόρειο μέρος του χωριού (θέση ΗΛΙΟΠΕΡΑΤΟ) για την καλύτερη πρόσβαση των  λουομένων στη θάλασσα.

Σπάσιμο ενός ογκώδους βράχου μέσα στη χώρο της παιδικής χαράς στο Πευκώνα που εγκυμονούσε  σοβαρό κίνδυνο για τραυματισμό  των παιδιών.

Καθαρισμός  γηπέδου μπάσκετ από παλαιά στρώματα, ξύλα, μπουκάλια και άλλα άχρηστα  αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο , όπου τον τελευταίο καιρό έκαναν κάμπινγκ αθίγγανοι, με αποτέλεσμα το γήπεδο να μένει αναξιοποίητο για τη νεολαία του χωριού μας.

Ακολούθως, πλύσιμο του γηπέδου από ένα  βυτιοφόρο με νερό και ελαιοχρωματισμός των μπασκετών και γραμμών  του γηπέδου. Τοποθέτηση διχτυών  στα καλάθια, καθώς και απαγορευτικών  πινακίδων για στάθμευση και κατασκήνωση . Επίσης τοποθετήθηκε και ένα δοχείο απορριμμάτων για χρήση των αθλητών .

Ζητήθηκε  η συνδρομή του Δήμου για τον  ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, ώστε τα παιδιά να αθλούνται και μετά τη δύση του ηλίου.  

Διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΠΕΡΔΙΚΑ BULLS και του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,  13 Αυγούστου στις 20:00 στο γήπεδο μπάσκετ της Πέρδικας απέναντι από το Κοινοτικό Γραφείο.

Με πρωτοβουλία  του Συλλόγου μας , η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, διαμορφώθηκε επιτέλους η πλαζ της αμμουδιάς, με στέγαστρα, ομπρέλες, ντουζιέρα και καμπίνα αλλαγής για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων. Η επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος οφείλεται αποκλειστικά στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Π. Βάρτζελη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά και συνεισέφερε όλα τα απαραίτητα υλικά τα οποία τοποθετήθηκαν με έξοδα του Συλλόγου μας.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες και εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011, ολοκληρώθηκαν μέσα σε δύο μήνες και κόστισαν στο Σύλλογό μας περί τα € 1.000.  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, χωρίς  την πολύτιμη συνεισφορά των οποίων δεν θα ήταν εφικτά όλα τα παραπάνω και προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της Πέρδικας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια.  

Εκ  του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού  και Πολιτιστικού

Συλλόγου Πέρδικας  Αίγινας

"ΑΓΙΟΣ  ΣΩΣΤΗΣ"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png