Παραδοσιακοί χοροί από τη Γεωργία. Μια εκπληκτική βραδιά. ..

Μία άκρως εντυπωσιακή βραδιά και μία σπάνια εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση παραδοσιακών χορών από τη Γεωργία του καλλιτεχνικού συνόλου "Merani". Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό σχήμα που έχει δώσει παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Φινλανδία, Ινδία, Συρία, Αίγυπτο, Ρουμάνια, Τσεχοσλοβακία, Τυνησία και Κύπρο. Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και οι θεατές έμειναν έκπληκτοι από την ενέργεια, το συγχρονισμό και την ποιότητα των χορευτών.


Πρόκειται για πολυβραβευμένο καλλιτεχνικό σύνολο του Κρατικού Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου τής Τιφλίδας το οποίο ιδρύθηκε πριν από πολλές δεκαετίες και αποτελείται από 300 καλλιτέχνες, μαθητές, φοιτητές και συνεργάτες του ομώνυμου Πανεπιστημίου. Τα 45 μέλη του συγκροτήματος (μαθητές και φοιτητές από 8 έως 20 χρονών) περιοδεύουν φέτος στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους χορούς που παρουσίασαν ήταν η "Παρικαόμπα", ένας πολεμικός χορός, "Σαμάια", χορός των τριών γυναικών ο οποίος ανεγείρει ιστορικές  μνήμες παραπέμποντας σε βυζαντινές παραστάσεις, "Κίνταουρι", ανδρικός χορός της εργατικής τάξης της παλιάς Τιφλίδας, "Χορούμι", πολεμικός χορός από τη Δυτική Γεωργία που έχει συγγενή πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία με τους χορούς των Ποντίων και πολλούς ακόμη παραδοσιακούς χορούς που ενθουσίασαν το κοινό. Εκ μέρους του Δήμου Αίγινας θερμές ευχαριστίες απηύθυνε προς τους εκπροσώπους των "Merani" o Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png