"Μέσα από το φακό". Εγκαίνια για την έκθεση της Στέλλας Μπακατσή στην Κολώνα. ..

"Μέσα από το φακό" είναι ο τίτλος της έκθεσης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας. Το εικαστικό γεγονός έρχεται ως συνέχεια των δύο προηγούμενων εκθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη του Φεστιβάλ Φιστικιού τις προηγούμενες χρονιές. Πρόκειται για έναν κύκλο εκθέσεων πια, που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου που έχει φιλοξενήσει εκθέσεις που αφορούν την κεραμική τέχνη και συνδέουν το χθες και το σήμερα. "Ο τίτλος της έκθεσης αυτή είναι Μέσα από το Φακό, εννοώ το φακό του κυτταρολόγου. Είναι φωτογραφίες από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο: κύτταρα, μόρια, δομές μορίων. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι πηλός, χαρμάνια δικά μου σε πλέγμα, που το πλέγμα ουσιαστικά έχει μία συμβολιστική, είναι το πλέγμα της ζωής" λέει η κυρία Μπακατσή μιλώντας στο Aegina Portal και συνεχίζει: "Διαπραγματεύομαι με υγρά, οπότε με έναν τρόπο έπρεπε αυτή τη διαρκή κίνηση και το ρευστό να υπάρχει στο ζήτημα που διαπραγματεύομαι. Το πλέγμα αισθάνθηκα ότι είναι ένας τρόπος να περάσει στο θεατή αυτή η διαδικασία της διαρκούς κίνησης και μεταβολής. Και βέβαια κάτι σημαντικό για μένα είναι ότι εδώ με ενδιαφέρει το είναι και όχι το φαίνεσθαι. Εδώ προσπαθώ να δω το είναι, τη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων".


Στο σημείωμα των διοργανωτών γίνεται η ακόλουθη αναφορά για την έκθεση: "Η φετινή επιλογή της Στέλλας Μπακατσή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η καλλιτέχνης έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στην κεραμική τέχνη, με αποτέλεσμα ένα μοναδικής αξίας καλλιτεχνικό έργο που συνδυάζει την τεχνογνωσία του πηλού με μια βαθιά στοχαστικότητα και πνευματικότητα. Η έκθεση που την επιμέλειά της έχουν οι κυρίες Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου και Θεοδώρα Χωραφά (Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας) θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Εκθεσιακός χώρος είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Κολώνας.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png