Τζέραλντ Εφραίμ Νεκτάριος Tόμσον. Ο πεζοπορικός οδηγός για τα μονοπάτια της Αίγινας. .

Τον Τζέραλντ Εφραίμ Νεκτάριο Tόμσον είχε ως κεντρικό πρόσωπο η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου σήμερα το βράδυ στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Ο κύριος Τόμσον είναι γνωστός στο νησί για τη δράση και το έργο που έχει αποδώσει αυτή, καθώς μέσα από μία επίπονη εργασία έχει καταγράψει τα μονοπάτια της Αίγινας. Η καταγραφή αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από το βιβλίο "Πεζοπορικός Οδηγός της Αίγινας", μέσα στο οποίο παρουσιάζονται οι "μυστικές" ομορφιές του νησιού μας. Ο κύριος Τζέραλντ ζει χρόνια στην Αίγινα και το ενδιαφέρον που δείχνει για το νησί έχει χαρακτηριστεί ως "συγκινητικό" από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Ένας από αυτούς είναι η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Μεσαγρού, κυρία Βασιλική Χαμαλέλη που στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασε τη δική της θετική εμπειρία από την επαφή που είχε για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής.


Ο κύριος Τόμσον παρουσίασε το πως ήρθε στην Αίγινα και τους λόγους που αποφάσισε να ξεκινήσει τη μελέτη η οποία οδήγησε στη συγγραφή και την έκδοση του βιβλίου του. Μετά την αποφήτησή του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο Κλασσικών Σπουδών, δίδαξε κλασσική φιλολογία για πολλά χρόνια στην Αγγλία. Το βιβλίο του περιλαμβάνει χάρτες και επεξηγήσεις για μικρές ή μεγάλες διαδρομές. Διαδρομές που είναι λίγο ή καθόλου γνωστές, απαιτητικές ή ξεκούραστες. Έχει εκδοθεί και στα αγγλικά και αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει σε "βάθος" κάθε σπιθαμή του νησιού μέσα από τις υπέροχες και κάποτε πολύ απαιτητικές διαδρομές του. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png