"Η γυναίκα στο έργο του Παπαδιαμάντη". Ομιλία από την κυρία Σοφία Μηλιώτη. ..

"Η γυναίκα στο έργο του Παπαδιαμάντη" ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συλλόγου, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από φίλους και μέλη του, που παρακολούθησαν την ομιλία της φιλολόγου κυρίας Σοφίας Μηλιώτη για τον "άγιο των ελληνικών γραμμάτων", τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Η εκδήλωση που πλαισιώθηκε από προβολή videos και από ανάγνωση κειμένων, από μαθήτριες της κυρίας Μηλιώτη, έγινε με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο και 160 από τη γέννησή του.


Στο video που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος της ομιλίας η οποία περιλαμβάνει βιογραφικά και άλλα στοιχεία για το έργο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος των γυναικών παρουσιάζεται μέσα από τα λογοτεχνικά του κείμενα. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Φλώρα Αλυφαντή. Η κυρία Μιλιώτη παρουσίασε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του Παπαδιαμάντη, ενώ η προβολή των δραματοποιημένων videos βοήθησαν ακόμη περισσότερο το κοινό στο να εμβαθύνει και να απολαύσει μέρη από το έργο του Παπαδιαμάντη.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png