Επετειακές εκδηλώσεις για την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

Με τη δοξολογία στη Μητρόπολη της Αίγινας, ένα κομβικό χώρο στην ιστορία της Ελλάδος και τη ζωή του Ιωάννη Καποδιστρια, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την άφιξη του Κυβερνήτη στην Αίγινα την 26η Ιανουαρίου 1828. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος μετά το τέλος της δοξολογίας, στη σύντομη ομιλία του, χαιρέτησε τον εορτασμό για την ημέρα της άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια και έκανε αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη. Τη δοξολογία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του νησιού.

Ακολούθησε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην περιοχή της "Παναγίτσας", μετά το τέλος της οποίας έγινε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατάθεσαν, εκ μέρους του Δήμου Αίγινας, ο κύριος Σάκης Σακκιώτης και εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

. Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις εδώ.


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη δοξολογία και την ομιλία του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ:



Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια στην "Παναγίτσα".


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ομιλία των κυρίων Σάκη Σακκιώτη και Δημήτρη Νικολόπουλου στον Πύργο του Μαρκέλλου:


Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ομιλία των κυρίων Φίλιππου Τζίτζη και Γιώργου Μπήτρου:


Ο κύκλος των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας, ολοκληρώθηκε στον Πύργο Μαρκέλλου, όπου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία (υπάρχει ξεχωριστό ρεπορτάζ) των τριών αιθουσών. Το ισόγειο έλαβε το όνομα του Νίκου Καζαντζάκη για τον οποίο μίλησε ο καθηγητής κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος. Ο πρώτος όροφος έλαβε το όνομα του Σπύρου Αλεξίου για τον οποίο μίλησε ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης. Τέλος ο τρίτος όροφος έλαβε το όνομα της Γωγώς Κουλικούρδη για την οποία μίλησε ο καθηγητής κύριος Γιώργος Μπήτρος. Ακολούθησε ξενάγηση από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Δήμου κύριο Γιώργο Καλοκέντη, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από με ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα "Συνήχησης".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png