Εκδήλωση του Ιδρύματος "Ανδρέα Δ. Καψάλη"

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας 

Την Κυριακή 1η Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Δανάη» στην Αίγινα, το ίδρυμα «Ανδρέας Δ. Καψάλης» και η Νομαρχία Πειραιά, συνδιοργάνωσαν  εκδήλωση με θέμα «Μεσολόγγι και Σολωμός».

Ήταν μια θαυμάσια εκδήλωση  που ο ομιλητής κ. Μιχάλης Γρυπάρης, Φιλόλογος- συγγραφέας, καθώς και η κ. Ελένη Γρυπάρη, καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας, μας ταξίδευσαν σε γνωστές και άγνωστες σελίδες, που αφορούσαν τη ζωή και το έργο, του Εθνικού μας Ποιητή.

Μια εκδήλωση γεμάτη από Ελλάδα, από φλόγα ελληνική, που στους στίχους του Δ. Σολωμού έβλεπε κανείς την δύναμη της ποίησης και τον ρόλο της στους « Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Μεσολογγίου.
Στην συνέχεια η ορχήστρα με κιθάρες και μαντολίνα του «Καραβιώτη» τραγούδησαν και μας παρέσυραν μαζί τους στα «καντούνια» της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, με τις πανέμορφες καντάδες τους και τραγούδια γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Στο τέλος ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Καψάλης Δημήτριος, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, υποσχόμενος παρόμοιες εκδηλώσεις του Ιδρύματος.

Το νησί μας εχει ανάγκη από παρόμοιες εκδηλώσεις που μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο πολιτιστικό  μέλλον του νησιού μας και όχι μόνο.

Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png