Κώστας Νησιώτης. "40 Στίγματα. Πρόσωπα σε έκθεση". .

Τον Κώστα Νησιώτη τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ποιητικές του συλλογές, ωστόσο η τελευταία του προσπάθεια αποτελεί μία ενδιαφέρουσα, εναλλακτική προσέγγιση σημαντικών προσωπικοτήτων και του έργου τους. Πρόκειται για μία έκθεση με τίτλο "40 Στίγματα. Πρόσωπα σε έκθεση", τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Brown. "Με γνώμονα την συγκίνηση ξεχώρισα σαράντα απόντες. Σαράντα ανιχνευτές που άφησαν το στίγμα τους έντονα στον χάρτη του πολιτισμού. Καθένας τους με συγκίνησε όχι τόσο με την προσφορά του, όσο με την θεώρηση του κόσμου που διαμόρφωσε μέσα από την τέχνη του, την επίδραση που η τέχνη του είχε στον ψυχισμό του. Ή και αντιστρόφως".


Έτσι δικαιολογεί την ανάγκη του ο Κώστας Νησιώτης να μιλήσει (μέσα από 40 πορτρέτα) για τους ανθρώπους, που το έργο τους σημάδεψε και τον ίδιο. Άλλωστε θεωρεί την έκθεση μία αφορμή για τον επισκέπτη να σταθεί για λίγο μπροστά από αυτές τις σημαντικές προσωπικότητες, να μάθει περισσότερα για το έργο τους, να διαβάσει και να συζητήσει για αυτούς. Εκτός από τα 40 πορτρέτα που μπορεί να δει ο επισκέπτης στο ξενοδοχείο Brown, ο Κώστας Νησιώτης έχει ετοιμάσει και ένα folder το οποίο περιέχει σε μικρές διαστάσεις και τις 40 προσωπογραφίες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png