Η Όλια Λαζαριδου μιλά στο Aegina Portal για τη συμμετοχή της στα "λαγήνιWorkshops" στο Εϋνάρδειο. .

Με μία σειρά εκδηλώσεων τις οποίες μπορούσε να παρακολουθήσει το κοινό, ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή τα εικαστικά εργαστήρια στο Εϋνάρδειο. Οι μαθητές των εργαστηρίων δημιούργησαν μία μικρή παράσταση στην οποία συμμετείχε η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου. Η Όλια Λαζαρίδου ανέγνωσε μέρος του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη  "Άνθος του γιαλού". Το κείμενο του Παπαδιαμάντη είχε αποτελέσει μέρος των εργαστηρίων, καθώς η Όλια Λαζαρίδου μεταφέροντάς το στους μαθητές, εκείνοι ζωγράφιζαν εικόνες, όπως μπορούσαν να τις φανταστούν από την ανάγνωση του κειμένου. Το βράδυ της Κυριακής στο προαύλιο του Εϋνάρδειου οι μαθητές παρουσίασαν αυτές τις εικόνες, ως μέρος μιας σκηνικής παρουσίας ή ως αστικοποιημένα τμήματα του διηγήματος του Παπαδιαμάντη, που η ηθοποιός ανέγνωσε στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί.


Η Όλια Λαζαριδου μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε για ποιους λόγους δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το εργαστήριο, αλλά και για τις δημιουργικές δυνατότητες μίας τέτοιας προσπάθειας. Μίλησε επίσης για το χώρο που έγιναν τα "λαγήνιWorkshops", που κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε τους πάντες. Ακολούθησαν προβολές με έργα των μαθητών και τα "λαγήνιWorkshops" ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο ιστορικό κτήριο με μία μικρή γιορτή. Η περιήγησή μας στα "λαγήνιWorkshops" δεν σταματά εδώ, καθώς θα υπάρξουν και άλλα επιμέρους ρεπορτάζ για τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτά. Στο video που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να δείτε τη 12λεπτη περίπου ανάγνωση του έργου του Παπαδιαμάντη από τον "Ανθό του γιαλού".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png