"Οι ψυχές των καϊκιών".


Το Σάββατο στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου προβλήθηκε η ταινία του κυρίου Νίκου Καρακώστα "Ψυχές των καϊκιών" διάρκειας 65 λεπτών. Η ταινία είχε προβληθεί και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Νίκος Καρακώστας είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ έκανε και την παραγωγή της ταινίας. Επίσης έχει εκδώσει έξη ποιητικές συλλογές, τρία μυθιστορήματα και έχει γυρίσει τέσσερις ταινίες.

"Οι ψυχές των καϊκιών" έχει γυριστεί στην Αίγινα (στο λιμάνι, τον Μαραθώνα και την Πέρδικα) στην Σύμη και το Καστελόριζο. Την ταινία προλόγισε ο δημιουργός της κύριος Καρακώστας ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της ταινίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτή η παραγωγή επιτεύχθηκε.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός αγοριού και τον τρόπο που κυριαρχεί στη ζωή του και στις επιλογές του η αγάπη του για τη θάλασσα. Είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους καθώς μέσα από τα μάτια του αγοριού που ανδρώνεται δίπλα στη θάλασσα περνούν και ζωντανεύουν οι αξίες της ναυτικής μας παράδοσης. Οι εικόνες και ο χαρακτήρες που συμμετέχουν σε αυτή είναι αυθεντικοί και αιχμαλωτίζουν άμεσα το θεατή. Είναι ενδεικτικό ότι παρόλο που η Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου γέμισε, για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος. Άλλωστε η ταινία παρουσίασε θέματα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποτελούν σταθερό κομμάτι στη ζωή ενός νησιώτη.

Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε κέρασμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png