Ο Θεόδωρος Καρζής στο Λαογραφικό Μουσείο.


Ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ιστορικούς, με εντυπωσιακή δημοσιογραφική καριέρα, με πολλές τιμητικές διακρίσεις για τη μεγάλη συγγραφική του δραστηριότητα, ο κύριος Θεόδωρος Καρζής ταξίδεψε όσους βρέθηκαν στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου το Σάββατο σε μία μεγάλη και εντυπωσιακή διαδρομή με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομιλία του κυρίου Καρζή είχε θέμα: "Από την Ολυμπία στο Πεκίνο. Η μεγάλη πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων" και παρουσίασε την "εξελικτική" διαδρομή του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Η εισήγηση του κυρίου Καρζή χαρακτηρίστηκε από το κύριο συστατικό των έργων του: την τεκμηρίωση. Ξεκινώντας από τα ιδανικά και την ουσία της άθλησης στην Αρχαία Ελλάδα, την ανάγκη το υγιές πνεύμα να κατοικεί σε ένα υγιές σώμα, έφτασε στους τρόπους με τους οποίους οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιήθηκαν πότε ως μέσο για να επιβεβαιωθούν θεωρίες για ανώτερες φιλές και πότε για προπαγανδιστούν πολιτικές.

Ο κύριος Καρζής οδήγησε σταδιακά το κοινό του Λαογραφικού Μουσείου στη σημερινή πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τις εντυπωσιακές υποδομές που έχει δημιουργήσει η Κίνα για να υποδεχθεί του Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png