Βιογραφικά των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 8-16 Αυγούστου.


Δημήτρης Βασιλάκης


Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι μέλος του Ensemble intercontemporain  από το 1992. Γεννημένος το 1967, ξεκίνησε μουσικές σπουδές στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο τα ου Παρισιού με τον Gérard Frémy και αποφοίτησε με το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο πιάνο, τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία. Υπήρξε μαθητής της Ντόρας Μπακοπούλου, του, György Sebök και της Monique Deschaussées. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ευρώπη (Φεστιβάλ Σάλτζμπουργκ, Μουσικός Φλωρεντινός Μάιος), στη Βόρεια Αφρική, στις ΗΠΑ, και στην Άπω Ανατολή. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει το κονσέρτο για πιάνο του Gyoegy LIgell, τα έργα Oiseaux Exotiques και Un vitrail et des oiseaux του Olivier Messiaen, το σύνολο των έργων για πιάνο του Πιερ Μπουλέζ και του Ιάννη Ξενάκη, το Klavierstücke IX του Στοκχάουζεν και τον Πετρούσκα του Στραβίνσκι. ΤΟ 1996 συμμετείχε στην πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου Incises του Piere Boulez και έλαβε μέρος στην ηχογράφηση της Deutsche Grammophon των έργων Répons και Sur incises του ιδίου. Έχει ηχογραφήσει τα έργα Dos formas del tiempo και Le Scorpion του Martin Matalon, για τα οποία έλαβε το Μεγάλο Βραβείο ηχογράφησης από την Ακαδημία Charles-Cros το 2004.

Geza Hosszu - Legocky

Ο Geza Hosszu - Legocky γεννήθηκε στη Λοζάννη το 1985 σε μια οικογένεια μεγάλης μουσικής παράδοσης. Ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα στη Γενεύη και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στην Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Από το 1993 μαθήτευσε κοντά στην Marina Sokorova και την Dora Schwarzberg. Σε ηλικία 9 ετών είχε ήδη συμμετάσχει σε μια σειρά κοντσέρτων με την Εθνική Ορχήστρα Ουγγαρίας στην Βουδαπέστη και είχε περιοδεύσει στην Ιταλία και την Γαλλία. Ερμηνεύει εξ ίσου κλασσική μουσική και τζαζ. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Verbier (2000), στο Martha Argerich Festival στο Buenos Aires (2004) και επανειλημμένα στο Progetto Martha Argerich στο Λουγκάνο . Το 2001 ήταν από τους ελάχιστους νέους καλλιτέχνες που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο Συμπόσιο Dorothy Delay Symposium και στα Master Classes στην Μουσική Σχολή Juilliard , στην τάξη του βιολιστή Robert McDuffie. Υπήρξε δυο φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy, για την ηχογράφηση της Σονάτας σε Λα Ελάσσονα του Σούμαν και για την εκτέλεση έργων μουσικής δωματίου μαζί με τους Martha Argerich,Maxim Vengerov, Lilya Zilberstein, και Gabriela Montero, που ηχογραφήθηκε  από την EMI Classics το 2004. Το 2003 κυκλοφόρησε την πρώτη του ηχογράφηση για την EMI Classics με το γκρουπ του “The 5 DeVils", γκρουπ τσιγγάνικης ουγγαρέζικης μουσικής. Έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, και συνεχίζει να δίνει διαρκώς  συναυλίες και να συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει επίσης εμφανιστεί στην βραβευμένη με Oscar ταινία του  Francois Girard «Το Κόκκινο Βιολί».

Σόνια Θεοδωρίδου

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στη  Βέροια. Σπούδασε τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της Καίτης Παπαλεξοπούλου, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία «Μαρία Κάλλας» συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στη συνέχεια στο Λονδίνο με τη Βέρα Ρόζα. Έχει εμφανιστεί στις σπουδαιότερα λυρικά θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης: Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου, της Στουτγάρδης, Βασιλικό Θέατρο Λα Μονναί των Βρυξελλών, Θέατρο Σατλέ του Παρισιού, Δημοτικό Θέατρο της Φλωρεντίας, Θέατρο της Βασιλείας, Όπερα της Λυών, Όπερα του Μονπελιέ, Φεστιβάλ του Σβέτσινγκεν, του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ, Φεστιβάλ του Μαΐου του Βισμπάντεν, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, κ.α. Ως σολίστ έχει δώσει ρεσιτάλ στην Κολωνία, στο Μιλάνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισσαβόνα, το Τόκιο, τη Φρανκφούρτη κ.α. και έχει συνεργαστεί με διάσημους αρχιμουσικούς όπως: Βόλφγκανγκ Ζαβάλις, Ζούμπιν Μέτα, Αντόνιο Παππάνο, Ρενέ Γιάκομπς, Κλαούντιο Αμπάντο, Κρίστοφ φον Ντοχνάνυι, Ίβαν Φίσερ, Μαρτσέλλο Βιόττι, Φρανς Μπρύγκεν, Χέλμουτ Ρίλλιγνκ, κ.α. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τους σημαντικότερους ρόλους της όπερας: Φιορντιλίτζι (Cosi fan tutte), Ελβίρα (Ντον Τζοβάνι), Παμίνα (Μαγικός Αυλός), Αλτσίνα (Αλτσίνα), Βιολέτα (Τραβιάτα), Τζίλντα (Ριγκολέτο), Αγγελική (Αδελφή Αγγελική), Μιμή (Λα Μποέμ), Σαλούδ (Η σύντομη ζωή), Φιορίλλα (Ο Τούρκος στην Ιταλία), Κορίννα (Το ταξίδι στη Ρενς), Ιουλιέττα (Καπουλέτοι και Μοντέκκοι), Μαρία Στουάρντα (Μαρία Στουάρντα), Κλεοπάτρα (Ιούλιος Καίσαρας), Τζένυ Χιλ (Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ), Μεντόρα (Κουρσάρος), κ.α. Το 2002  και  το 2003 διετέλεσε  καλλιτεχνική  διευθύντρια  του  θεσμού  «Η Ανθρώπινη Φωνή», που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια. Έχει ηχογραφήσει τις όπερες «Καλλιστώ» του Καβάλλι (Harmonia Mundi) και «Ο Κονρουά και οι κόπιες του», του Π. Κούκου (Phormingx), καθώς και τους δίσκους «Η Σόνια Θεοδωρίδου συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι» και «Recital» (Σείριος), Αναγέννηση του Γιάννη Μαρκόπουλου (Κίνησης), Βάρνα και «Ανεπίληπτος Θάνατος» του Θάνου Μικρούτσικου (Agora Musica), «Storie d’ Amor» του Χάρη Περσίδη (Eros).

Θόδωρος Κοτεπάνος

Ο Θόδωρος Κοτεπάνος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Είναι κάτοχος ενός 1ου βραβείου πιάνου του Εθνικού Ωδείου του Παρισιού, καθώς και δύο βραβείων στους διεθνείς διαγωνισμούς του Epinal και της Αθήνας (Maria Callas). Οι μουσικές σπουδές του επεκτάθηκαν σε πολλούς τομείς, όπως ανώτερα θεωρητικά, αισθητική, ηλεκτρο-ακουστική μουσική, εκκλησιαστικό όργανο, διεύθυνση ορχήστρας, κ.α. και προετοίμασαν την πολύπλευρη παρουσία του στον ελληνικό μουσικό χώρο μετά την επιστροφή του, το 1991. Πέρα από τη σολιστική του δραστηριότητα ασχολείται κυρίως με τη συνοδεία του τραγουδιού και την ενορχήστρωση. Έχει δισκογραφηθεί δύο φορές συνοδεύοντας στο πιάνο τον κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη. Συνεργάστηκε από το 1987 με τον Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας και βοηθός του. Έκτοτε είναι αναρίθμητες οι συμμετοχές του στη δισκογραφία και τη μουσική σκηνή της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Alissa Margulis

Γεννήθηκε το 1981 στο Freiburg σε μια οικογένεια Ρώσων μουσικών και 4 χρόνων άρχισε να παίζει πιάνο και βιολί με τον καθηγητή W. Marschner. Πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό σε ηλικία 7 ετών, στα 10 κέρδισε το Α΄ βραβείο στην Spohr Yuth Competition και λίγο αργότερα Α΄ βραβείο στο Bundeswettbewerb 'Jugend musiziert'. Από τα 13 της μαθήτευσε κοντά στον Zakhar Bron στην Musikhochschule της Κολωνίας. Αργότερα μελέτησε και συμμετείχε σε master classes των A. Chumachenko, V. Spivakov, I. Haendel , S . Mintz , G . Pauk , H . Krebbers , A . Dumay και I . Gitlis . Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς όπως την Wieniawsky Competition στην Πολωνία, το Concorso Viotti ( Vercelli ), την Unisa String Competition στην Πρετώρια, την Osaka Chambermusic Competition , το Concorso Vittorio Gui στην Φώρεντία. Το 2002 της απενεμήθη το Prix d ' Encouragement « Pro Europa » από τον Daniel Barenboim στο Βερολίνο, όπου εμφανίστηκε στην Όπερα και στο Chateau Bellevue . Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ όπως Tours , Davos και Gstaad , Encuentro di Μ usica Santander , Schleswig Holstein Musikfestival , Lockenhaus Festspiele από τον Gidon Kremer , και Menton Festival στο Μονακό. Έπαιξε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νοβορομπίρσκ, την Südwestfunk Orchestra , τους Budapest Soloists , την Συμφωνική του Γιοχάνεσμπούργκ, την Συμφωνική της Πράγας, την the NDR Orchestra , κ.α Το 2004 της απενεμήθη το βραβείο της «Νέας Καλλιτέχνιδος» στο Juventus Φεστιβάλ του Καμπρέ. 

Natalia Margulis

Παίζοντας συχνά ως σολίστ σε Ευρώπη και Αμερική, η Natalia Margulis έχει δώσει συναυλίες στο Auditorio Nacional  της Μαδρίτης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Walton Arts Center, στο Bozar Hall, στις Βρυξέλλες και σε πολλές άλλες πόλεις. Έχει εμφανιστεί μαζί με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως Martha Argerich, Grigory Gruzman, και Nigel Kennedy. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ελληνική Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα North Arkansas και την Ορχήστρα Νέων της Κολωνίας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Santander και την Ακαδημία του Verbier. Το 2003 προσκλήθηκε ως καθηγήτρια τσέλου στο Διεθνές Μουσικό Σεμινάριο στο Βερτίσκο της Θεσσαλονίκης.  Γεννημένη στο Freiburg σε μια οικογένεια Ρώσων μουσικών, πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με τη μητέρα της σε ηλικία 5 ετών, ενώ  τσέλο ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών. Σπούδασε στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία το 1992, έπειτα στη Βασιλεία της Ελβετίας και το 1994 στο Λος Άντζελες, με καθηγητή τον Ronald Leonard.  Τo 1996 εισήχθη στην τάξη του καθηγητή Frans Helmerson στο Hochschule für Musik  στην Κολωνία, από όπου πήρε το δίπλωμα της το 2002 με διάκριση. Από το 2002 έως το 2004 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Escuela de Musica Reina Sofia στη Μαδρίτη, με καθηγήτρια την Natalia Shakovskaya.  Το 2004-2005 ασχολείται πιο έντονα με τη μουσική δωματίου, στο Chapell Musical στις Βρυξέλλες. Έχει παίξει για πολλούς γνωστούς τσελίστες όπως τον  David Geringas, Boris Pergamentschikov, Philipp Muller και  Natalia Gutman . Ως μέλος του "Margulis Trio," πήρε τιμητικό δίπλωμα στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Οζάκα το 1999 και δίπλωμα στον Διεθνή διαγωνισμό “Maria Canals” στη Βαρκελώνη το 2004.  Εδώ κι ένα χρόνο κατέχει τη θέση του πρώτου τσέλου στην Όπερα της Μαδρίτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png