Μουσικές βραδιές κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

di-f3-00

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το τρίτο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στην παραλία της Αύρας. Χθες και μετά από μία πενθήμερη, βάση προγράμματος, παύση οι φίλοι της Μουσικής "πλημμύρισαν" το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ για να απολαύσουν τη soprano Σόνια Θεοδωρίδου και τον Θεόδωρο Καπετάνο να την συνοδεύει στο πιάνο.

Η ερμηνεία της Σόνιας Θεοδωρίδου ήταν συγκλονιστική, ενώ το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και η γαλήνια θάλασσα στο περιγιάλι της Αύρας δημιουργούσαν μία έντονα λυρική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη η στιγμή κατά την οποία η Σόνια Θεοδωρίδου δήλωσε μετά το τέλος της συναυλίας "αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω κατά 90% στην Ντόρα Μπακοπούλου".




Λίγα λόγια για το χθεσινό πρόγραμμα:

H άρια «Lascia ch' io pianga» ακούγεται στην όπερα Rinaldo του Γκ.Φ. Χαίντελ                   

O Μίκης Θεοδωράκης συνέθεσε τη μουσική για την κινηματογραφική ταινία «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με την ποίηση. Για το τραγούδι «Δρόμοι παλιοί», που κυκλοφόρησε στο δίσκο «Μπαλάντες» το Νοέμβριο του 1975 συνεργάστηκε με τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.



Το τραγούδι  «La Maja Dolorosa» του Ενρίκε Γρανάδος ανήκει στη συλλογή τραγουδιών Tonadillas, για φωνή και πιάνο. 

Δύο από τα τραγούδια του Ισπανού συνθέτη Ντε Φάλλια που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη συναυλία σε μεταγραφή για τσέλο και πιάνο θα ακουστούν στην αυθεντική τους εκδοχή, για φωνή και πιάνο.

Ο Χρήστος Χαιρόπουλος (1909-1992) υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και παραγωγικός συνθέτης ελαφράς μουσικής. Έγραψε πάνω από χίλια τραγούδια.

Ο Χοσέ Μαρία Κάνο (1959 -) είναι Ισπανός συνθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης. Η σύνθεσή του «Hijo de la Luna» έχει τραγουδηθεί τόσο από οπερατικούς καλλιτέχνες όσο και από μουσικούς της ποπ σκηνής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png