"Ο Μίνωας συναντά την Αφαία". Παραδοσιακό γλέντι με γαστρονομικές απολαύσεις στον Άγιο Νικόλαο.

Στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, με τον ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη ως κεντρικό παρουσιαστή, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση με τίτλο "Ο Μίνωας συναντά την Αφαία". Ήταν μία βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και γαστρονομικές απολαύσεις από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής Γαστρονομίας του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία "καινούργια σελίδα" που έχει ως σκοπό την επικοινωνία, την ανταλλαγή γνώσεων και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του φιστικιού. Η Κρήτη αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό αυτής της προσπάθειας και η έμπνευση για  τη συγκεκριμένη συνεργασία προήλθε μετά από την επίσκεψη της Επιτροπής Γαστρονομίας, μετά από πρόκληση της Περιφέρειας Κρήτης το Νοέμβριο.

Το μενού της βραδιάς περιελάμβανε αντικριστό και γαμοπίλαφο την παρασκευή τον οποίων επιμελήθηκαν μέλη του Αγροτουριστικού Πολυχώρου Πάνακρον. Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν με Κρητική ρακή και άρωμα φιστικιού. Χορευτικά παρουσιάστηκαν από το χορευτικό τμήμα "Οι Δωριείς" του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας συνοδεία ζωντανής, παραδοσιακής Κρητικής μουσικής. Εκ μέρους της Επιτροπής Γαστρονομίας τη βραδιά παρουσίασαν οι κυρίες Ράνια Κορναράκη και Αγγελική Σαΐνη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png