Μία "εικαστική εκδρομή" στο κτήμα Πόλιου.

Το κτήμα Πόλιου, βρίσκεται στην αρχή του παραλιακού δρόμου στην περιοχή "Ακρογιάλι" και είναι το τρίτο στη σειρά χαρακτηριστικό παραδοσιακό οίκημα μετά τη "Βηθανία". Ενδεχομένως η ονομασία του να μην είναι ευρύτερα γνωστή, όμως το κτήριο αποτελεί ένα από τα εμβληματικά κτήρια του νησιού. Σε έναν χώρο που δεσπόζει η αρμονία και αναδεικνύεται το περίφημο φως της Αίγινας, ο μεγάλος φιστικιώνας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για 6 εικαστικούς, που δημιούργησαν και παρουσίασαν τα έργα τους σε αυτόν. Μία "εικαστική εκδρομή", παρά έκθεση χαρακτήρισε αυτή τη δράση η επιμελήτριά της κυρία Ίρις Κρητικού. Πρόκειται για ένα ανοιχτό εργαστήριο στο οποίο συμμετέχουν ο αρχιτέκτονας Γιάννης Δέδες με μία εγκατάσταση, ο γλύπτης Παναγιώτης Μαρίνης, οι ζωγράφοι Γεύσω Παπαδάκη, Αθηνά Χατζή, Γιώργος Σαμσωνίδης και η φωτογράφος Ένη Κούκουλα.

Για αυτή την εικαστική δράση δεν έγινε κάποια προετοιμασία. Η ιδέα του εργαστηρίου βασίζεται σε έναν υπαίθριο χώρο που χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο κτήμα με φιστικιές, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα παραδοσιακό οίκημα. Το κτήμα Πόλιου ανήκει στο Νοσοκομείο Αίγινας "Άγιος Διονύσιος" και η πρόεδρος του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού θέλησε να ευχαριστήσει το Δ.Σ. για την παραχώρησή του για αυτή τη δράση. Ευχαρίστησε επίσης τους εικαστικούς που συμμετείχαν, καθώς και την επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Ίρις Κρητικού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png