"Ταιριάζουμε στην Αίγινα". Η τελετή έναρξης του 2ου φεστιβάλ στην Παλαιά Προβλήτα.

Με δεκάδες πολύχρωμα φαναράκια ζωγραφισμένα από τους μαθητές της Αίγινας, που μετέφεραν το μήνυμα της συμμετοχής και της ένταξης των ατόμων με διαφορετικότητα στην καθημερινή ζωή, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 σήμερα το βράδυ το 2ο φεστιβάλ "Ταιριάζουμε στην Αίγινα". Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε στην Παλαιά Προβλήτα και περιελάμβανε ομιλίες, καθώς και χορευτικά από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας, το Σύλλογο Γυναικών και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Τη θεατρική παράσταση "Τα γράμματα χορεύουν" , διασκευή σε κείμενο της Μαρίας Ρουσάκη από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού (υπεύθυνη Αρχοντούλα Γεωργακοπούλου), αλλά και τη δράση "Λαμπυρίσματα", τα πολύχρωμα φαναράκια που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του νησιού τις προηγούμενες ημέρες με τη βοήθεια του εικαστικού υπεύθυνου του φεστιβάλ Νεκτάριου Κοντοβράκη. Τα εγκαίνια του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακό χορό από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου "ΑΛΜΑ".

Οι κάτοικοι του νησιού αγνόησαν την πολύ χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία και συμμετείχαν στο δεύτερο "Ταιριάζουμε στην Αίγινα" που συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "ΑΛΜΑ" και τον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας για δεύτερη φορά στο νησί. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της προέδρου του "ΑΛΜΑ" κυρίας Κατερίνας Γιαννακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και συλλόγους για τη συμμετοχή τους, αλλά και τους χορηγούς του φεστιβάλ για την υποστήριξή τους, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους αυτής της προσπάθειας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο σκηνοθέτης κύριος Μανούσος Μανουσάκης επίτιμο μέλος του συλλόγου "ΆΛΜΑ". Διαβάστηκε επίσης μήνυμα εκ μέρους της προέδρου του Συλλόγου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας κυρίας Βάσως Μαράκα.

Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης βραβεύτηκε η κυρία Ιωάννα Καρώνη, Corporate and Public Affairs Manager της TEVA, φαρμακευτικής εταιρίας που είναι χορηγός του φεστιβάλ.

Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του φεστιβάλ εδώ.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png