Η Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει Χατζιδάκι. Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας.


Με δύο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες: την Έλλη Πασπαλά να ερμηνεύει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και τη Λένα Πλάτωνος να παρακολουθεί από τα καθίσματα την τελευταία βραδιά του 3ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το κορυφαίο μουσικό γεγονός για την Αίγινα

Το Σάββατο λίγο έλειψε να ματαιωθεί η τελευταία βραδιά, αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, όταν η βροχή ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ να αναβάλουν για χθες τελικά τη συναυλία. Ο χώρος στην παραλία της Αύρας άρχισε να γεμίζει από ανθρώπους που αψήφισαν τη βροχή αρνούμενοι να χάσουν την ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά που θα τη συνόδευε στο πιάνο η Ντόρα Μπακοπούλου. Άλλωστε τέτοιες μουσικές συνευρέσεις δεν είναι καθημερινές.


Όπως είναι λογικό τα πανάκριβα ηχητικά συστήματα που υποστηρίζουν το φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κάτω από βροχή, ενώ ερμηνευτές και κοινό θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα καθώς η βροχή δυνάμωνε.

Η Ντόρα Μπακοπούλου έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και τις διαθέσεις του καιρού μεταθέτοντας για την επομένη την προγραμματισμένη συναυλία. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι όταν η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ ακυρώθηκε και πάλι λόγω βροχής.

Χθες το φινάλε ήταν το καλύτερο που μπορούσε να υπάρξει. Η Έλλη Πασπαλά εκθαμβωτική, ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος που η ίδια παρουσίασε στο κοινό λίγο αργότερα, καθώς η Λένα Πλάτωνος παρακολουθούσε τη συναυλία από την πλατεία. Δεν ήταν όμως η μόνη. Δεκάδες επώνυμοι φίλοι της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ είχαν έρθει για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες για την επιτυχημένη έκβαση και αυτής της χρονιάς.
Η Έλλη Πασπαλά και η Ντόρα Μπακοπούλου μετά το τέλος της συναυλίας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν αρκετές φορές για ένα και μετά ένα ακόμη τραγούδι.

Όταν πλέον κατέβηκαν από τη σκηνή, η Ντόρα Μπακοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους με την προσφορά τους ή την παρουσία τους βοήθησαν την πραγματοποίηση του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του δήμαρχου της Αίγινας κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη που επαίνεσε το έργο των διοργανωτών και μίλησε για τη σπουδαιότητα του ρόλου που διαδραματίζει το φεστιβάλ στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png