Ξεκίνησε το 4o Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών Αίγινας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, κατάφερε μέσα να προσαρμοστείς στις πολύ δύσκολες συγκυρίες και να γίνει θεσμός. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών Αίγινας έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής, όπως πάντα στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν ούτε τους διοργανωτές, ούτε το κοινό που φεστιβάλ που γέμισε κάθε διαθέσιμο χώρο.

Την έναρξη του φεστιβάλ προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, που παρουσίασε τους στόχους αυτής της προσπάθειας και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν και βοηθούν στην διοργάνωσή του. Την έναρξη του φεστιβάλ χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, και ο νεοεκλεγείς  δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ, που παρακολούθησε και ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, παρουσίασε κυρία Μαίρη Σταυρίδου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ εδώ.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, με υπεύθυνη διδασκαλίας την κυρία Πέπη Χατζηθεοδώρου. Το φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο με τα χορευτικά που θα παρουσιάσουν ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου των Αγίων Ασωμάτων - Κοντού, το χορευτικό τμήμα του Δήμου Αγκιστρίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος, ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης Σουβάλας, Βαθέος, Αγίων και το Γεωργιανό Συγκρότημα "Patara Emigrantebi". Τέλος, θα παρουσιαστούν και χοροί από το τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας", καθώς η χθεσινή βροχή δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png