Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

"Νομίζω πώς ήρθε η στιγμή να τιμήσω αυτό το ατίθασο μαύρο θηρίο, το πιάνο, που έχει κάνει τόσο κόσμο να του αφοσιωθεί. Το μουσικό όργανο που έχει παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου και μου έχει προσφέρει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι από το οποίο έμαθα πολλά. Τιμούμε αυτό το γοητευτικό όργανο με πολλούς πιανίστες που εκτιμώ ιδιαιτέρως, διαφόρων ηλικιών και διαφόρων εθνοτήτων με κάποια έμφαση στους νέους πού είναι οι πιο πολλοί".

Αυτά είχε πει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου παρουσιάζοντας το φετινό πρόγραμμα. Η πρεμιέρα του φεστιβάλ το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία της Αύρας ήταν πράγματι εντυπωσιακή, μία αξέχαστη εμπειρία με την Λίλυ Μάισκι στο πιάνο και τον Χράτσια Αβανεσιάν στο βιολί να δίνουν πνοή στην καλοκαιρινή βραδιά δίπλα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα το βράδυ του Σαββάτου στις 9 μ.μ. με το κουαρτέτο εγχόρδων της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας. Το κουαρτέτο αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, της αρχαιότερης, στο είδος της, ορχήστρας στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1448.