Σπάνιες ερμηνείες στο 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σε μια βραδιά ελληνικής και έθνικ μουσικής.

Σπάνιες ερμηνείες απόλαυσαν οι φίλοι του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παραδοσιακή και την έθνικ μουσική σκηνή. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το Μίλτο Λογιάδη στο πιάνο και τον Χρήστο Ζερμπίνο στο ακορντεόν παρουσιάζοντας έργα από την "Εαρινή Ισημερία", αλλά και μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι από το εργο "Από τα πλήκτρα στην καρδιά". Οι δύο καταξιωμένοι, διεθνούς φήμης μουσικοί μετέφεραν το κοινό του φεστιβάλ σε μία ονειροχώρα ανάμεσα στους ήχους του πιάνου, του ακορντεόν και του κυματισμού που έφερνε ο πουνέντης στην παραλία.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μία μελωδική "συνομιλία" ανάμεσα στη Σαβίνα Γιαννάτου και την Ευγενία Καρλαύτη που παρουσίασαν, ιδιαίτερα απαιτητικά στην εκτέλεση τους, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, με τζαζ αυτοσχεδιασμούς στο τέλος του προγράμματος τους. Η προσωπικότητα αυτών αυτών ερμηνειών αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για την ιστορία του φεστιβάλ. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας και καθώς η κατάμεστη από κόσμο πλατεία του άδειαζε, ο Μίλτος Λογιάδης, η Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη μίλησαν στο Γιάννη Ντούρο και το ραδιόφωνο του Aegina Portal για τη συμμετοχή τους στο 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Η συνέντευξη θα παρουσιαστεί σε επόμενο άρθρο.

Το φεστιβάλ συνεχίσζεται σήμερα Κυριακή στο προαύλιο της εκκλησίας Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο με έργα για ένα και δύο πιάνα, καθώς και μουσικής δωματίου με τους μουσικούς: Γιάννη Γιαννόπουλο (πιάνο), Έλενα Χούντα (πιάνο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png