Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης μιλά στο Aegina Portal για το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Δηλώσεις για το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης στο Aegina Portal, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και μέλη της διοίκησης του Δήμου με τον Vu Binh, πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα. "Το φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα το οποίο γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο πολιτιστικό, όσο και τουριστικό", είπε ο κύριος Πάλλης και συνέχισε: "Πιστεύω ότι ο Δήμος της Αίγινας πρέπει να συνεχίσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού αυτές τις δράσεις που προβάλουν τα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εμείς ως Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πιστεύουμε ότι πρέπει να συνδυάσουμε την τοπική παραγωγή με τον τουρισμό. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τα δύο αυτά πράγματα. Πρέπει να συνδυάσουμε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Αυτό είναι μέσα στα προγράμματά μας. Κατά συνέπεια εμείς θα προβάλουμε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό το προϊόν, δηλαδή το φιστίκι, θα προβάλουμε τις ομορφιές της Αίγινας διότι ο ρόλος μας είναι ρόλος προβολής της χώρας μας και προβολής των νησιών μας".

Ο κύριος Πάλλης χαρακτήρισε την Αίγινα, ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, έναν σταθερό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι: "Εμείς σαν ΕΟΤ θα είμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Αίγινα και οι κάτοικοί της.

Σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος του ΕΟΤ απάντησε: " H τουριστική κίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού το 2014, πιστεύω ότι ακολούθησε τη γενικότερη αύξηση του τουρισμού σε όλη τη χώρα μας". Ο κύριος Πάλλης ανέφερε τα προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως αυτά της μεταφοράς. "Ο τουρισμός είναι μεταφορά", είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το νέο πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη που θα λειτουργήσει από την καινούργια χρόνια. "Απαιτείται μία συνεχής συνεργασία των ξενοδόχων της Αττικής με τον Αργοσαρωνικό και τα ξενοδοχεία τους. Η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, διότι πιστεύουμε ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι συστατικό στοιχείο της Αττικής, άρα χρειάζονται άμεσες συνέργειες και συνεργασία για την επίτευξη του στόχου που είναι η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας. Η αύξηση των επισκεπτών σημαίνει αύξηση της τουριστικής περιόδου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απασχόληση για τις περιοχές μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png