Ευχαριστήρια επιστολή της ομάδας Παιδικής Ψυχαγωγίας της 6ης Γιορτής Φιστικιού.

Για έκτη συνεχή χρονιά διεξήχθη στην Αίγινα η Γιορτή Φιστικιού. Κύριος στόχος όσον αφορά την παιδική ψυχαγωγία ήταν να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και υπεύθυνης στάσης των παιδιών σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον κι όλα αυτά μέσω της βιωματικής προσέγγισης. Κι όντως: Πεντακόσια (500) παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά από την πρώτη εκδήλωσή μας τον Ιούνιο στα δημοτικά σχολεία του νησιού έως και την τελευταία το απόγευμα της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλα τον Θαλασσινό! Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, όταν δέχτηκα πρόταση από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, κ. Μαίρη Κουκούλη, να αναλάβω εθελοντικά τον τομέα παιδικής ψυχαγωγίας της 6ης Γιορτής Φιστικιού.

Έχοντας περάσει στο νησί όλα τα καλοκαίρια -κι όχι μόνο- της ζωής μου και αγαπώντας το πραγματικά, απάντησα θετικά στην πρόσκληση-πρόκληση που μου προτεινόταν. Για την επιτυχία των δρασεων, δεκάδες εθελοντές μικροί και μεγάλοι , άνθρωποι ξεχωριστοί , με μεράκι και γνώση , με χαμόγελο και χαρά , με επίμονη και υπομονή , στρατεύτηκαν μαζί μας , στήριξαν την προσπάθεια μας , ομαδικά η ατομικά , δούλεψαν σκληρά και αποτελεσματικά για την επιτυχία του σκοπού μας και μου έδωσαν την ευκαιρία και τη χαρά να βρεθώ μαζί τους , να τους γνωρίσω από κοντά και να δουλέψω μαζί τους . Από ψυχής ένα μεγάλο ευχαριστώ Στα δυο αξιόλογα νέα παιδιά , την Αθηνά Χαρτοφύλακα και την Ελευθερία Παπαμηχάλη, που στάθηκαν διπλά μου από την αρχή και με την άψογη συνεργασία τους, την συμμέτοχη τους, το κέφι τους και τον δυναμισμό τους , στήριξαν εθελοντικά όλες τις δράσεις της παιδικής ψυχαγωγίας. Στους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νησιού , που αγκάλιασαν την ιδέα μας και την πρόταση μας χωρίς δισταγμό και διευκόλυναν την επίσκεψη στους χώρους των σχολείων, αξιόλογων συγγραφέων που μίλησαν , διάβασαν , προβλημάτισαν και μοιραστήκαν με τα παιδιά τις σκέψεις τους πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Στους εκδότες , Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Μίνωα και Πατάκη που με άψογη συνεργασία εξασφάλισαν την επίσκεψη και παρουσία στο νησί μας των συγγραφέων Κατερίνας Σέρβη , Θωμαής Καραλάζου, Στεφανης Μπήλη και Άλκηστις Χαλικιά . Στις παραμυθούδες του Ναυπλίου (Οι κυρίες Ερασμία Αλυφαντή-Ηλιοπούλου, Σοφία Ασλανίδου) και την κυρία Άλκηστης Χαλκιά που με την πείρα τους και την αγάπη για αυτό που κάνουν , μας χάρισαν εθελοντικά ένα ξεχωριστό απόγευμα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας.

Στην ομάδα Play and Dust (Ερμίνα Καλλίνικου και Λαμπρινή Χαρτοφύλακα) που έδωσε μια ξεχωριστή πνοή στον κύριο στόχο της παιδικής ψυχαγωγίας με την οργάνωση παιδαγωγικών δραστηριοτήτων με έμφαση τη φιλοσοφία του play based & experiential learning Στην συνεργάτιδα μου , Έλενα Φουντούκη που με αξιόλογους ανθρώπους( Νικήτα Παπαϊωάννου, Claudio Babanini, Μαριάνθη Δημητρούλη, Σταυρούλα Λαγιάκου, Κατερίνα Λιάπη, Χρυσηίδα Τριμανδήλη τα παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού «ΜΗΛΟ» και τους ευρηματικούς γρίφους του κύριου Κώστα Σταυρόπουλο) υλοποίησε ένα διαφορετικό θεατρικό παιχνίδι στο ψαροχώρι του νησιού μας την Πέρδικα και μου ξανάθύμισαν ότι η Αίγινα έχει ανθρώπους που μπορούμε να εμπιστευόμαστε να παίξουν δημιουργικά με τα παιδιά μας. Στον κύριο Τάσο Αμάφη και τον κυριο Νεκτάριο Κοκόλη , για την πολύτιμη στήριξη τους και την αποτελεσματική βοήθεια τους στην υλοποίηση της δράσης στην Πέρδικα Στο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας και ιδιαίτερα στον προπονητή Κωνσταντίνο Χανιώτη και την κυρία Μαργκοτ Στάθη , για την εμπιστοσύνη για το καινούργιο και πρωτοποριακό που δημιουργήθηκε με τα barcodes του 21ου αιώνα ( QR) κατά την διάρκεια της γιορτής του φιστικιού.

Στο Σώμα Ελλήνων οδηγών του παραρτήματος Αίγινας , στα παιδιά και στα στελέχη του , ένα ξεχωριστό ευχαριστώ , γιατί ακούραστα και χαμογελαστά κατάθεσαν το κέφι τους και την ψυχή τους και δημιούργησαν παιχνίδια γιγάντια με προσωπικό χρόνο και μεράκι. Στον κύριο Σκαλτσιώτη Γιώργο , που με την χορηγία του αλλά και με την άμεση βοήθεια του να καθαρίσουμε τον Πύργο του Μάρκελλου συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία των δράσεων. Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους από ψυχής, για τους μήνες της συνεργασίας μας και μπορώ να πω με σιγουριά ότι , η Αίγινα εκτός από τον κελυφοτό θησαυρό της , την ιστορία της , τον πολιτισμό της , τις παραδόσεις της και τις ομορφιές της , έχει και ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται αξίες , να δημιουργούν , να παίζουν και να μοιράζονται ιδέες και χαμόγελα.
Με εκτίμηση, Μαρία Λαγωνίκα
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Υπεύθυνη Τομέα Παιδικής Ψυχαγωγίας 6ης Γιορτής Φιστικιού


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png