Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας εορτάζει τα 10 του χρόνια με 15 συναυλίες από την 1 έως τις 28 Αυγούστου.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας γίνεται 10 χρονών και γιορτάζει με 15 ξεχωριστές μουσικές βραδιές. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, με πρωτοβουλία μιας μικρής συντροφιάς φίλων της Ντόρας Μπακοπούλου. Αυτό το "αναπάντεχο" Μουσικό Φεστιβάλ, το γεμάτο με μουσική δωματίου, που "πλημμυρίζει" με τα ωραιότερα έργα της κλασικής αλλά και της παραδοσιακής και της έντεχνης μουσικής  και τραγουδιού  συναυλιακούς χώρους υπαίθριους, ιστορικούς και αντισυμβατικούς, όπως την παραλία της Αύρας, την Αυλή του Ναού του Σωτήρος, τον Προαύλιο χώρο του Ναού Αγίου Σώζοντος, στην Πέρδικα, τον Προαύλιο Χώρο του Ναού Τιμίου Σταυρού, στην Παλιαχώρα, τον Προαύλιο χώρο του Ναού της Αφαίας, αλλά  και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη κ.α., ρίζωσε για τα καλά και έγινε αναπόσπαστο μέρος του Αιγινίτικου καλοκαιριού.

Με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου και την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του, δέκα χρόνια τώρα έχει προσφέρει μαγευτικές μουσικές βραδιές στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, διατηρεί δέκα χρόνια μετά, αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας που το χαρακτηρίζει από την πρώτη  στιγμή. Με τις επιμελημένες επιλογές και συνεργασίες του το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση του διάλογου μεταξύ μουσικών διαφορετικών γενεών, εθνοτήτων και μουσικών σχολών με κοινό παρονομαστή την γλώσσα της μουσικής χωρίς σύνορα.  

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας αναπτύσσεται συνεχώς και εορτάζει, ήδη, τη 10η χρονιά διοργάνωσής του, έχοντας υποστηρίξει και αγκαλιάσει πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους ερμηνευτές. όπως και μικρά  και  μεγάλα σύνολα της κλασικής αλλά και της έντεχνης μουσικής και τραγουδιού. Παράλληλα,  για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του,  είναι "ανοικτό" σε προτάσεις και επιδιώκει πάντα συνεργασίες όπως αυτή με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ή με το Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Νίκο Χαλιάσα, μια συνεργασία που εγκαινιάστηκε το 2014 και συνεχίζεται και φέτος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png